Keski-Uusimaa: Lastenvaunuilla bussissa huijaava rouva puhuttaa Keravalla – vaunuissa lapsen sijaan jotain ihan muuta

Keravalla herättää hämmennystä lastenvaunuja kuljettava vanhempi nainen, jonka uskotaan kulkevan linja-autolla ilmaiseksi. Keski-Uusimaa-lehti kertoo, että nainen kuljettaa vaunuissa ilmeisesti kassia ja muovinyssyköitä.

Asiasta on alun perin ilmoitettu Keski-Uusimaan tekstiviestipalstalla. Lehden mukaan linjaa liikennöi Pohjolan kaupunkiliikenne.

Oy Pohjolan Liikenne Ab:lta kerrotaan, että lastenvaunujen tarkastaminen on mahdotonta yksinkertaisesta syystä.

– Linja-autonkuljettajat eivät pysty tarkastamaan lastenvaunuja, koska vaunujen kanssa bussiin tullaan sisään keskiovista, bussiyhtiön viestintäpäällikkö Elli Hirvonen sanoo lehdelle.

Vaunuhuijauksia ei tapahdu paljon 

Yhtiön mukaan tämän tyyppiset huijaukset eivät ole erityisen yleisiä. Kulkuneuvoissa matkustetaan jonkin verran myös väärennetyillä mobiililipuilla.

Vs. matkalippujen tarkastuksen päällikkö Kaisa Maijala Helsingin seudun liikenteestä kertoo Keski-Uusimaalle, että 0-6-vuoden ikäistä lasta kuljettava henkilö voi matkustaa ilman lippua kaupunkiliikenteessä, mikäli lasta kuljetetaan lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa.

– Lapsen ei ole välttämätöntä istua rattaissa, vaan hän voi myös istua lasta kuljettavan henkilön kanssa liikennevälineen istuimilla.

Lue myös:

    Uusimmat