Kesken työpäivän "sairastunut" ja 150 000 euroa varastanut 19-vuotias on ollut poliisin rekistereissä "ihan tavallinen nuori mies tähän saakka" – mies saattaa olla Pärnussa

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti tänään tutkivansa törkeää varkautta, jossa 19-vuotiaan miehen epäillään varastaneen 150 000 euroa Vantaalla toimivan yrityksen kassakaapista.

Etsintäkuulutettu mies ilmoitti kesken työpäivän työnantajalleen sairastuneensa. Tämän jälkeen hän otti kassakaapista rahat ja poistui yrityksen tiloista repun ja muovikassin kanssa.

Samana iltapäivänä mies matkusti Tallinnaan. Rikoskomisario Simo Kauppisen mukaan miehen olinpaikasta ei ole tullut tämän jälkeen varmoja havaintoja.

Poliisin korviin on kantautunut toistaiseksi vahvistamaton havainto, jonka mukaan mies saattaisi olla Lounais-Virossa Pärnussa.

– Havaintoa ei voida vahvistaa, mutta Pärnu on yksi vaihtoehto, jossa hän voi oleskella, Kauppinen kertoo.

"Hän on ollut tavallinen nuori mies tähän saakka"

Poliisin näkemyksen mukaan mies on toiminut suunnitelmallisesti ja omasta halustaan.

– On suuri epäily siitä, että hän on tarkoituksella pakosalla. Todennäköisintä on, että hän ei ole palannut Suomeen. Sitäkään ajatusta ei kuitenkaan pidetä täysin mahdottomana.

Epäillyllä on poliisin mukaan ollut yrityksessä sellainen toimenkuva, jossa hänellä on ollut mahdollisuus päästä käsiksi suuriin käteisvaroihin.

– Kyseessä on valtakunnallinen suuri yritys, Vantaan toimipaikka, Kauppinen avaa.

Epäillyllä ei ole aiempaa menneisyyttä poliisin kanssa.

– Hän on ollut tavallinen nuori mies poliisin näkökulmasta tähän saakka, jos rekisteritietoja katsoo, Kauppinen kertoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja