Keskellä valtavat reiät – mies poistatti osan korvalehdistään: "On vaikea sanoa, miten paljon kuulo tarkalleen heikkenee"

Charles Bentley halusi korvistaan omannäköiset. Niinpä hän matkasi Australiasta Ruotsiin poistattamaan korvalehtiensä keskiosat. 

Kehon muokkauksesta innostunut Charles Bentley matkusti Australiasta Ruotsiin, sillä hän halusi leikkaukseen, jossa hänen molempien korvalehtiensä keskiosat poistettiin. Hän tahtoi nimittäin kohentaa ulkonäköään ja näyttää ainutlaatuisemmalta. Epätavanomaisesta operaatiosta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Operaation suoritti Calm Body Modification -studion Sonchai Maiber. Kehonmuokkausoperaatioita tekevä Maiber leikkasi irti keskiosan Charlesin korvalehdistä ja ompeli loput kasaan. Korvalehtien keskelle jäi valtava reikä.

Maiber jakoi kuvan työnsä jäljestä Facebookissa ja muissakin sosiaalisen median palveluissa.

”Tässä näette Charles Bentleyn sisäkorvan poiston tuoreeltaan. Hän tuli tänne Australiasta saakka, jotta voisin tehdä hänelle tämän leikkauksen. Nöyrimmät kiitokseni!” mies kirjoittaa.

Maiber kertoo myös, että hän haluaa oikaista muutamia ihmisten harhaluuloja kuulosta. 

"Operaatio ei tee sinusta kuuroa", hän kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Leikkaus saattaa ensimmäiset pari viikkoa vaikuttaa kykyysi kuulla, mistä suunnasta ääni tulee, ennen kuin mielesi mukautuu uusiin korviisi. Itse asiassa kuulet paremmin takaa tulevat äänet. Korvamme eivät 'nappaa' ääniä samaan tapaan kuin miljoonia vuosia sitten, kun korvamme olivat suuremmat. Silloin ihminen tarvitsi suuremmat korvat.”

Maiberille täystyrmäys

Maiberin päivitys meni viraaliksi. Kuvia jaettiin yli 16 000 kertaa ja kommentteja kertyi valtavasti.

Moni tyrmäsi Maiberin väitteet kuulosta täysin.

”Audiologi täällä hei! Saatat kuulla paremmin takaa tulevat äänet, mutta sinun on paljon vaikeampi erottaa, tuleeko ääni todella edestä vai takaa. Myös moni muu väitteesi on puppua, mutta tuo oli isoin moka", kirjoitti eräs.

”En ole audiologi, mutta teen kuulokokeita vauvoille, emmekä voi tehdä testejä, mikäli ulkoinen korva on edes hieman epämuodostunut. Nuo osat ovat tärkeitä!” kirjoitti toinen.

Samoilla linjoilla on myös CTVNews-kanavan haastattelema audiologi Maryam Ghaderi.

– Tuon osan puuttuminen vaikuttanee hieman kuuloon, luultavasti kykyyn havaita, mistä ääni tulee. On vaikea sanoa, miten paljon kuulo tarkalleen heikkenee, Ghaderi kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat