Kesän menestysravuri palaa kaviourille

Vermossa ravataan tänään normaalia keskiviikon Toto65-iltaa suuremmilla ykköspalkinnoilla. Pasi Teinin valmentama A.T. Veeti palaa tauolta Triplatonni-raveissa.

11-vuotias A.T. Veeti on tiedetty pystyväksi menijäksi jo kauan hevosen suvun puolesta. Orin veljet A.T. Eko, A.T. Visku ja A.T. Veli ovat juosseet rahaa urallaan yhteensä yli 600 000 euroa.

A.T. Veetikin aloitti kilpauransa voitokkaasti, mutta vaikeudet ovat olleet osana orin kilpauraa. 47 000 euron voittosummasta peräti 30 000 euroa on juostu tänä vuonna. Ori menestyi hienosti kesän kovissa divisioonalähdöissä, jotka kerryttivät hevosen voittosummaa.  Valmentaja Pasi Teinin mukaan ori on viimein löytämässä itseään.

- Se tuli minulle valmennukseen vuosi sitten, Pasi Teini muistelee.

- Tiesin hevosen luokan jo silloin, kun se tuli meille. Tiesin myös, että tällä pärjätään varmasti, kunhan vain saamme sen pysymään terveenä. Sillä on ollut matkan varrella kaikenlaista ongelmaa jaloissa.

Ori on kilpaillut edellisen kerran syyskuun lopussa Forssassa. Sen jälkeen hevonen oli ilmoitettu Lahteen, mutta se joutui jäämään lähdöstä pois.

- Siinä oli pientä ontumista, mutta ei mitään sen vakavampaa. Jäimme lopulta ihan suunnitellusti tauolle.

- Tauko on mennyt hyvin. Hevonen sai olla hetken helpolla, mutta olen minä nyt ajanut sillä ihan normaalisti. Se ei tahdo mennä yksin kotona mihinkään, niin on vaikea sanoa, minkälaisessa kunnossa hevonen on.

A.T. Veeti tavoittelee Vermossa keskiviikkona 5000 euron ykköspalkintoa. Ori starttaa volttilähetyksellä ravattavassa lähdössä perusmatkalta. 40 metrin takamatkalta sitä koittaa tavoittaa hallitseva ravikuningas Köppinen.

- Voltin kolmonen on hyvä paikka lähteä. Se on todella nopea alussa, ja uskon sen nappaavan kärkipaikan. Luulen, että Juha (Länsimäki) myös ajaa siitä. Kyvyt sillä kyllä riittää, mutta rahasija on realistinen tavoite tässä kohtaa. Kovia hevosia on vastassa.

Lue myös:

    Uusimmat