Mainos

Kesälahdella kriisiapua kouluissa junaturman takia – kahden nuoren kuolema järkyttää

Pohjois-Karjalassa Kiteen Kesälahdella aamu on valjennut surun ja järkytyksen vallassa. Kaksi 15-vuotiasta tyttöä menetti henkensä, kun he jäivät vielä tuntemattomasta syystä junan alle eilen illalla.

Turma sattui noin kilometrin päässä pohjoiskarjalaisen Kesälahden asemalta seitsemän jälkeen illalla. Pelastuslaitoksen mukaan uhrit olivat olleet liikkeellä jalan.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Liimatta Itä-Suomen poliisista kertoo, että veturinkuljettajaa on alustavasti kuultu onnettomuudesta.

– Hän on luonnollisesti hyvin järkyttynyt onnettomuudesta, Liimatta sanoo.

Poliisi kertoi jo eilen, että turmassa ei epäillä rikosta. Rataosuus on suora ja ilta ei ollut vielä hämärtynyt. Poliisi on jatkanut tutkintaa kuolemansyyn tutkintana. Uhrit ovat tunnistettu lähes varmuudella, mutta tutkinnassa varmistetaan henkilöllisyydet vielä dna-testein.

Liimatta kertoo, että tyttöjen vanhemmille ja perheelle on annettu kriisiapua jo eilen ja apua annetaan vieläkin.

Kouluissa keskusteluapua

Kiteen Kesälahdella sijaitsevan Kesälahden koulun rehtori Lilja Konttonen-Miinalainen kertoo, että nuoret eivät olleet koulun oppilaita, mutta keskusteluapua tarjotaan paikkakunnan lapsille ja nuorille.

– Aamunavauksen yhteydessä pidimme tiedotustilaisuuden oppilaille ja heillä on mahdollisuus keskustella asiasta opettajien, koulukuraattorin ja koulun terveydenhoitajan kanssa.

– Näin ikävä ja surullinen tapahtuma herättää varmasti kysymyksiä lapsilla ja käymme niitä yhdessä läpi.

Konttonen-Miinalainen sanoo tapahtuman olevan koko paikkakunnalle järkytys.

Kiteen keskustassa sijaitsevan yhteiskoulu Arppen koulun rehtori ei kommentoi sitä, olivatko tytöt koulun oppilaita.

– Tarjoamme keskusteluapua koulussa tietenkin oppilaille tapaukseen liittyen, kertoo lyhyesti Arppen koulun rehtori Kyösti Havukainen.

Tutkinnanjohtaja Jari Liimatta ei ota kantaa siihen, olivatko tytöt paikkakuntalaisia. Hän mukansa nuorten kuolema järkyttää pienellä paikkakunnalla.

– Pohjois-Karjalassa ollaan vielä niin yhteisöllisiä, että tämä pohdituttaa ja surettaa varmasti monia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.