Mainos

Kesäkumit alle, jos keli sallii – muista tarkistaa renkaiden kunto!

Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää tänä vuonna maanantaihin 4. huhtikuuta asti.

Trafi muistuttaa, että nastarenkaita saa käyttää myöhemminkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 millimetriä.

– Lain määrittelemät rajat ovat minimi, jolla välttyy sakoilta, mutta jos renkaissa on jäljellä vain minimin verran kulutuspintaa, niiden pito on märällä kelillä jo huomattavan heikko. Vesiliirron välttämiseksi renkaiden kulutuspinnan syvyyden on hyvä olla vähintään 4–5 millimetriä, kertoo Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Rengaskin vanhenee

Rengas vanhenee, vaikka sillä ei ajettaisi. Auringon valo ja lämpö kovettavat kumia, mikä heikentää sen pito-ominaisuuksia. Renkaan valmistusviikko ja vuosi on merkitty aina renkaan kylkeen koko merkintöjen yhteyteen.

– Yli kuusi vuotta vanhan renkaan pito on heikentynyt merkittävästi, eikä niitä ole turvallista käyttää, vaikka kulutuspintaa olisi jäljellä, muistuttaa Pohjonen.

Myös väärät rengaspaineet heikentävät ajoneuvon ajo-ominaisuuksia ja lisäävät polttoaineen kulutusta. Suositus on, että paineet tarkistetaan kuukausittain. Rengaspaine saa poiketa auton tai renkaan valmistajan suosituksesta enintään 20 prosenttia.

– Oikeat rengaspaineet eri kuormituksille on merkitty auton ohjekirjaan ja merkinnät löytyvät mahdollisesti myös autosta, esimerkiksi tarrasta ovipilarissa, Pohjonen vinkkaa.

Huomioi asennuksessa myös renkaan pyörimissuunta. Se on yleensä merkitty nuolella.

Lähde: Trafi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.