Kesäisen lämmin sää tulee eikä loppua näy – helteen mahdollisuus olemassa

Lämmin ilmamassa saapui tänään Suomeen ja lämpötila pysyy 20 asteen tienoilla koko viikon, kertoo meteorologi Juha Föhr.

Lämmin ilmamassa on saapunut Suomeen kylmän kevään jälkeen. Tällä viikolla on niin lämmintä, että elohopea kipuaa jopa hieman keskimääräistä kesäkuun alkua korkeammalle – eikä muutosta ole tällä viikolla luvassa.

– Tällainen 20 astetta on pari astetta yli tavanomaisen, jos ollaan tarkkoja. Sille ei tällä hetkellä näy varsinaista loppua. Tulevaisuus näyttää siis enimmäkseen olevan hyvin tasalämmin, Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo.

Vaikka sää on lämmin ja aurinkoinen, varsinaisista helteistä ei vielä voida puhua. Helteen mahdollisuus on kuitenkin paikoin olemassa.

– Tästä noin viikko eteen päin helle on mahdollista jonain päivänä. Ilma ei kuitenkaan ole tyypillisesti helteen lämpöistä.

– Mutta lämmintähän tämä sää todella on. Ei ole valittamisen paikka, Föhr lohduttaa kuuman kesän odottelijoita.

Ainoa viileämpi päivä tällä viikolla on torstai. Föhr kertoo, että torstaina lounaasta leviää sadealue, joka ulottuu Kaakkois-Suomesta Vaasan seudulle.

– Silloin pilvessä ja sateessa ei saavuteta noin 20 asteen lämpötilaa vaan noin 15 tai sen alle.

– Meri on myös kylmä tässä vaiheessa vuotta ja rannikot ovat muutenkin herkkiä sille, jos mereltä tuulee. Rannikko jää siis sisämaata viileämmäksi.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja