Kuukausiennuste loksauttaa auringonpalvojien leuat: "Suomen yllä on sininen kupla, eikä se tahdo lähteä"

Suomessa seuraavat viikot ovat kylmiä – Etelä-Euroopassa helleputki 5:27
Katso kuukausiennuste videolta!

Kuukausiennusteen mukaan tulevat viikot ovat keskimääräistä kylmempiä.

– En halua olla pahanilmanlintu, mutta ei kannata odottaa liikoja tältä alkukesältä, MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas varoittaa.

Alkukesän festareille meteorologi suosittelee pakkaamaan mukaan sekä pilkkihaalarit että t-paidan.

– Nyt on viileä vire Suomen yllä, sinistä signaalia merkkinä tavanomaista alhaisemmista lämpötiloista pitkälle kesäkuulle saakka, Mäntykannas sanoo.

Eurooppa jakautunut kahtia

Tuleva viikonloppu on lämmin ja poutainen Etelä- ja Keski-Suomessa, pohjoisessa on hieman epävakaisempaa. Ensi viikolla säähän tulee kuitenkin ikävä muutos, kun matalapaine iskee Suomeen lännestä alkaen ja sää muuttuu epävakaiseksi.

Lämpötilat laskevat etenkin siellä, missä tulee vettä. Alueilla, joilla ei sada, lämpötila voi nousta 15 asteeseen.

Mäntykannas sanoo, että Euroopassa vallitsee nyt selkeä kahtiajako: etelässä on ihan kunnon helleaalto käynnissä ja esimerkiksi Espanjassa on jopa 40 astetta. Toisaalta Pohjois-Eurooppa ei saa etelän helteestä tuulahdustakaan, vaan meillä mennään tavanomaista kylmemmissä lämpötiloissa.

– Lämpimät ilmamassat ovat Suomen itä- ja eteläpuolella. Suomen yllä on sininen kupla, se ei siitä oikein tahdo lähteä mihinkään, meteorologi harmittelee.

Juhannuksen säätä on vielä liian varhaista ennustaa, mutta toukokuun loppu ja kesäkuun alkupuoli näyttävät viileiltä, siitä ei pääse mihinkään.

– Tilastollisesti olemme kuitenkin koko ajan menossa kohti termistä kesää, Mäntykannas lohduttaa.

Lue myös:

    Uusimmat