Mainos

Kesä venevorojen aikaa - veneitä varastettiin jopa tilauksesta

Vene- ja perämoottorivarkaudet saattavat yllättää ikävästi monen lomalaisen. Usein varkauksissa on kyse yksittäistapauksista, jolloin esimerkiksi vieras soutuvene on anastettu omaan käyttöön.

Päijät-Hämeessä sitä vastoin saatiin kiinni mies, jonka kontolla on 20 veneen varastaminen. Viime vuonna mies anasti 12 venettä ja tänä vuonna kahdeksan. Kahden vuoden aikana tapahtuneista varkauksista kaksi tapahtui Lahdessa, loput Heinolassa. Mies sai myytyä veneet tehokkaasti eteenpäin.

Päijät-Hämeen alueella on tapahtunut tämän vuoden aikana kaikkiaan 36 vene- tai perämoottorivarkautta. Näistä valtaosa (28) on ollut soutuvenevarkauksia, loput perämoottorivarkauksia.

Sarjatyönä veneitä anastanut mies oli ensin pidätettynä, minkä jälkeen hänet vangittiin.

– Mies ehti myydä varastamiaan veneitä eteenpäin sitä mukaa kuin hän niitä anasti, kertoo vanhempi konstaapeli Outi Pennanen Päijät-Hämeen poliisista.

Mies ilmoitteli veneistä Keltaisessa Pörssissä ja nettipalstoilla. Hän teki varkauksia myös niin sanotusti mittatilaustyönä. Jos miehellä ei juuri oikealla hetkellä ollut myydä ilmoittamansa kaltaista venettä, kävi hän etsimässä rannalta sopivan ja myi sen eteenpäin.

Yleensä varastetut soutuveneet oli kiinnitetty ketjulla esimerkiksi puuhun. Ketjun katkaistuaan mies souti veneet toiseen paikkaan, missä tehtiin varsinaiset kaupat asiakkaan kanssa. Monesti ulkopaikkakunnalta veneen ostoon tulleella asiakkaalla oli mukanaan traileri ja vene saatiin saman tien kyytiin ja uuteen kotiin.

Pennanen vinkkaa veneenomistajia välttämään veneiden jättämistä kovin syrjäiseen paikkaan.

– Myös lukituksen on oltava asianmukainen. Varkaan työtä voi hankaloittaa ottamalla veneen tapin ja airot mukaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.