Kerttu Niskasesta hyviä uutisia Seefeldin ladulta – tuttu ilme kertoi paljon

Kerttu Niskanen kävi maanantaina harjoittelussa ja uskoo vahvasti siihen, että kilpailee huomenna naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailussa.

Niskanen joutui jäämään pois sunnuntain parisprintistä, kun sairastui hengitystieinfektioon. Asia tuli ilmi vasta myöhään kisaa edeltäneenä iltana. Levännyt Niskanen on nyt kuitenkin valmis kisaamaan matkalla, jonka maailmancup-kilpailun hän voitti viikko ja päivä sitten.

Lehtikuvan ottamien kuvien osoittama tuttu hymyilevä olemus kertovat, että kaikki tuntuu olevan taas hyvin.

– Ei kisat alkaneet ihan suunnitelmien mukaan. Toivon, että pääsen kuitenkin täällä starttaamaan huomenna. Näyttää siltä, että saan laittaa numerolapun rintaan, hän sanoi Hiihtoliiton haastattelussa.

– Reilu pari päivää on ihan huilattu alle, niin on vähän erilainen valmistautuminen kisaan. Onneksi pääsi käymään suksilla ennen huomista, hän totesi.

(Artikkeli jatkuu kuvan alla)

Hän kävi muun joukkueen tavoin hiihtämässä kevyen treenin iltapäivällä, samaan kellonaikaan kuin huominen kisa on. Suomen aikaa kello 16.00 alkava kilpailu on suksien kannalta haastava, sillä aurinko alkaa mennä startin jälkeen vuorten taakse piiloon. Auringon sulattamat ladut siis saattavat sulaa.

– Naisten puoli kiertelee varjon puolella. Jos mentäisiin toisella puolella, se olisi kostunut ja sinne paistaa aurinko. Meidän kisaladulla on varjoa, joten siellä on tosi erilaisia kohtia. Pitopohjaakin kokeiltiin tänään. Haastava olosuhde on tulossa, Niskanen pohti.

– Toivottavasti meidän huolto on se, joka huomenna onnistuu.

Lue myös:

    Uusimmat