Kerttu Niskanen ylsi kärkikuusikkoon hiihdon maailmancupissa

Ruotsin Jonna Sundling hiihti maastohiihdon Minneapolisin maailmancupissa tuplamestariksi. Hän otti sprinttivoittonsa jatkoksi sunnuntaina ykkössijan vapaan hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähdössä.

Voitto oli Sundlingin ensimmäinen maailmancupin normaalimatkoilla.

Frida Karlsson varmisti Ruotsille kaksoisvoiton ennen maailmancupia johtavaa Yhdysvaltain Jessie Digginsiä.

Kerttu Niskanen sijoittui kilpailussa kuudenneksi 47 sekuntia voittajaa hitaampana. Niskanen oli ensimmäisen 3,3 kilometrin kierroksen jälkeen sijalla 28 ja 44 sekunnin päässä kärjestä, mutta lopun hän tuli lähes tasatahtia Sundlingin kanssa.

– Oli minulle hyvä kisa, mutta vähän jäi sellainen fiilis, että alku oli liian hidas, Niskanen pohdiskeli kilpailua V Sportilla.

Niskanen oli tyytyväinen Pohjois-Amerikan kuuden kilpailun kiertueeseen. Hän sijoittui Canmoren yhteislähdössä toiseksi ja perinteisen sprintissä neljänneksi.

– Olen ihan tyytyväinen tähän reissuun. Tuntuu, että kunto on palaamassa vatsataudin jäljiltä ennalleen, joten lähden hyvillä mielin Lahteen, Niskanen jatkoi.

Maailmancup jatkuu Salpausselän kisoissa Lahdessa maaliskuun alussa.

Loistava yleisö

Jasmi Joensuu oli Minneapolisin kympillä tasaisella hiihdolla 38:s.

– Ihan ok kisa loppuun asti ja tunnelma oli loistava. Oli huikea hiihtää, Joensuu kiitteli Minneapolisin innostunutta yleisöä.

Joensuu toivoi, että suomalaiset pääsisivät nauttimaan samanlaisesta kannustuksesta Salpausselän kisoissa.

– Toivottavasti Lahdessa on yhtä paljon ihmisiä kuin täällä, Joensuu haaveili.

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen piti Pohjois-Amerikan kiertuetta onnistuneena.

– Todella hyvä kiertue. Oli hienot kilpailut ja täällä Minneapolisissa tosi paljon yleisöä ja hieno tunnelma, Pasanen kiitteli kokonaisuutta V Sportin tv-haastattelussa.

– Ei Euroopassakaan ole kuin ehkä Oslossa, Falunissa ja Lahdessa näin paljon yleisöä. On hienoa, että parinkymmenen vuoden tauon jälkeen päästiin tänne hiihtämään.