Kerttu Niskanen onnensa kukkuloilla – kilpailijoiden tyly temppu vei vielä makeamman potin: "Eivät hyötyneet siitä millään tavalla"

Näin Kerttu Niskanen kommentoi uransa komeinta maailmancup-saavutusta – haastattelun loppuun mestarin juhlahuuto 6:38
Näin Kerttu Niskanen kommentoi uransa komeinta maailmancup-saavutusta – haastattelun loppuun mestarin juhlahuuto.

Kerttu Niskanen varmisti sunnuntaina Lahdessa maastohiihdon maailmancupin normaalimatkojen cup-voiton. Ilman Drammenin sprintissä aiemmin tullutta hylkäystä hän olisi noussut vielä kokonaiscupissa kakkoseksi kolmannen sijan sijaan.

Pääkuvan videolla Kerttu Niskanen kommentoi hienoa saavutustaan. Loppuun kuullaan suomalaistähden juhlahuuto.

Niskanen pääsi Salpausselän kisoissa huokaisemaan helpotuksesta sunnuntaina. Viides sija 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökisasta ja yhdysvaltalaisen Jessica Digginsin vaikea päivä varmistivat hänelle normaalimatkojen cup-voiton.

– Pääfokus pitää Jessica takana, kahdesta kirimaalista täydet 30 pistettä ottanut Niskanen kertasi.

– Se (kirimaali) oli minulle hyvässä kohtaa. Ladun paras oli minulle loiva vuorohiihto. Siihen oli helppo mennä keulaan ja ottaa ne pisteet.

Kristallipallo on Niskaselle "yksi hienommista saavutuksista uralla".

– Arvokisamitalit ovat unohtumattomia hetkiä ja saavutuksia, mutta on tämäkin.

– Olen tosi onnellinen tästä, suomalaistähti riemuitsi. 

Digginsin ja Niskasen välille kokonaiscupissa jäi 27 pistettä. Jos Niskasta ei olisi hylätty Drammenin sprintin puolivälierässä vajaat kaksi viikkoa sitten, hän olisi saanut siitä kisasta 34 pinnaa. Se olisi teoriassa kääntänyt kilpailun kokonaiscupin toisesta sijasta suomalaiselle.

– Jos se piti paikkaansa, niin sikäli harmi. Italialaiset halusivat protestin tehdä, mutta eivät he hyötyneet siitä millään tavalla. Mutta sanon edelleen, että se oli oma vika. Ja siitä rangaistuksen sain ja sen nielen. En sitä enää surkuttele, Niskanen summasi.

Niskanen olisi ansainnut kokonaiscupin kakkospaikasta vielä 10 000 Sveitsin frangia lisää (kurssi lähes identtinen euron kanssa). 

Alla olevalla videolla Niskasen hylkäämiseen johtanut tilanne. 

Katso video – tästä italialaisen eteen kiilaamisesta Kerttu Niskanen hylättiin.

Lue myös:

    Uusimmat