Venäläistähti saattaa tulla isäksi kesken Tour de Skin, muttei aio keskeyttää kisaa – ”Kulttuuri on erilainen”

Maastohiihdon Tour de Ski -kisaa johtava Sergei Ustjugov on joko osannut ennakoida tilanteen äärimmäisen tarkasti tai vienyt asian liian tiukalle. Jos kaikki menee kaavaillusti, hänestä tulee isä vasta rankan kiertueen jälkeen, mutta lapsi saattaa yhtä hyvin syntyä myös Tourin aikana.

Ustjugov otti Tour de Skin komentoonsa voittamalla ylivoimaisesti uudenvuodenaaton miesten 15 kilometrin kilpailun Italian Toblachissa. Hänen tavoitteenaan on voittaa Tour ja lähteä pikavauhtia takaisin kotiin, sillä perheen esikoisen laskettu syntymäpäivä on 10. tammikuuta – siis viisi päivää kiertueen päättymisen jälkeen.

Ustjugovin vaimo Jelena Soboleva on itsekin maastohiihtäjä. Ustjugov ei aio missään nimessä jättää kisaa kesken, jos lapsi syntyykin etuajassa, kertoo saksalainen päävalmentaja Markus Cramer norjalaiselle NRK:lle.

– Hän odottaa, että pääsee kotiin vaimonsa luokse. Toivomme, ettei lapsi synny ennen kuin Tour de Ski on ohi, mutta olen varma, että Sergei hiihtää sen loppuun joka tapauksessa, Cramer toteaa.

Vaimo on valmentajan mukaan tietoinen asiasta.

– Hän on valmis synnyttämään yksin. Sergeille urheilu tulee ensimmäisenä. Perhe on myös tärkeä, mutta ensin tulee urheilu, sitten perhe, valmentaja puhuu suojattinsa puolesta.

Norjassa vastaavasta löytyy hyvin erilainen esimerkki, sillä ampumahiihtäjä Johannes Thingnes Bö on ilmoittanut pitävänsä tammikuussa pidemmän vapaan maailmancupista, jotta voi olla varmasti paikalla synnytyksessä.

– Venäjällä kulttuuri on erilainen. He saavat lapsia nuorempana, ja koko perhe on kotona – isoäidit ja isoisät. He auttavat, minkä voivat, ja ovat lastensa kanssa, Cramer taustoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat