Mainos

Kerry: Taleban-johtaja oli uhka USA:n joukoille

Afganistanin Taleban-liikkeen johtaja on todennäköisesti kuollut Yhdysvaltojen ilmaiskussa, sanovat amerikkalaislähteet.

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn mukaan Taleban-johtaja Akhtar Mansour oli kohteena, koska hän oli uhka Yhdysvaltain joukoille. Lisäksi hän oli uhka Afganistanin siviileille sekä rauhanneuvotteluille, Kerry sanoi Myanmarin-vierailullaan.  

Yhdysvaltojen puolustusministeriö kertoi aiemmin, että Yhdysvallat on tehnyt Afganistanin ja Pakistanin rajaseudulla useita ilmaiskuja, joiden kohteena oli Mansour. Se ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut tietoa Mansourin kuolemasta. Afganistanin viranomaiset ovat myös vahvistaneet ilmaiskut, mutta eivät Mansourin kuolemaa.  

Pakistanin tiedusteluviranomaiset kertoivat uutistoimisto AFP:lle, että lennokit iskivät Toyota Corollaan lähellä pakistanilaiskaupunki Quettaa.

Kaksi ihmistä kuoli iskussa, ja heidän ruumiinsa paloivat tunnistamattomiksi, viranomaiset sanoivat. He eivät kertoneet, oliko toinen kuolleista Mansour. Iskussa kuolleiden ruumiit siirrettiin sairaalaan.  

Määräsi hyökkäyksiä siviilejä ja sotilaita vastaan  

Mansour nousi Afganistanin Talebanin johtoon heinäkuussa 2015. Hän seurasi johtajana kaksi vuotta aiemmin kuollutta Mullah Omaria.   

Yhdysvaltojen mukaan Mansour on määrännyt ja suunnitellut hyökkäyksiä, joiden seurauksena on saanut surmansa kymmeniätuhansia afganistanilaisia siviilejä ja sotilaita sekä useita Yhdysvaltain ja sen johtaman liittouman sotilaita.  

Mansourin on huhuttu kuolleen aiemminkin. Taleban-liike on pysytellyt hiljaa johtajansa mahdollisesta kuolemasta ilmaiskussa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.