Mainos

Keravalainen Jannika evakuoitiin kodistaan rapussa palavien lastenvaunujen takia: "Tulipaloja on ollut tällä kadulla ihmeellisen paljon"

0:25

Palavat lastenvaunut kerrostalon rapussa ajoivat asukkaat evakkoon Keravalla viikonloppuna. Asukkaat pääsivät palaamaan koteihinsa eilen, mutta vartija päivysti tulipalorapussa sunnuntai-iltaan asti.

Lastenvaunuista alkanut tulipalo roihusi lauantaina aamupäivällä keravalaisen kerrostalon kuudennessa kerroksessa.

Kukaan ei loukkaantunut ilmeisesti tahallaan sytytetyssä tulipalossa, mutta talon savu- ja nokivahingot ovat mittavia. Lisäksi kuusikerroksisen talon 24 huoneiston noin 30 asukasta jouduttiin siirtämään tilapäismajoitukseen sunnuntaihin asti.

Kaupunki järjesti tilapäisen majoituksen kaupungin kiinteistössä. Lisäksi osa asukkaista oli järjestänyt asumisensa sukulaisten tai tuttavien luona.

Kissan maukuna johdatti rappukäytävään juuri ennen paloa

Rapun kolmannen kerroksen asukas Jannika Rintamäki oli käynyt rappukäytävässä juuri ennen tulipaloa, mutta ei ollut huomannut mitään muuta epäilyttävää kuin kissan maukunaa kuudennen kerroksen parvekkeelta.

– Viidennen kerroksen asukkaan kissa oli lähtenyt karkuteille ja onnistunut livahtamaan kuudennen kerroksen parvekkeelle, jossa se sitten maukui. Kyseisessä asunnossa ei ollut kuitenkaan ketään kotona, joten kissaa ei saatu sieltä pois, hän kertoo.

– Vasta kotiin mentyäni huomasin paloauton pihalla. Palo oli sytytetty varmasti juuri sen jälkeen, kun olin mennyt takaisin kotiin, Rintamäki kuvailee. 

Merkillisen paljon tulipaloja samalla alueella

Rintamäki ihmettelee käsittämätöntä ilkivaltaa, mutta ei kuitenkaan pelkää vastaavaa tapahtuvan uudestaan – siitäkään huolimatta, että samassa talossa Palokorvenkadulla on roihunnut viime vuosina kummallisen useasti.

– Meidän rappumme viereisessä rapussa on ollut kolme tulipaloa parin vuoden sisällä. Yhdessä tulipalossa kuoli nainen ja ainakin yksi kämppä on palanut tosi pahasti. Sen asukas saatiin pelastetuksi. Tulipaloja on ollut ihmeellisen paljon.

Vaaratilanne valpastaa

Rintamäki kertoo ymmärtäneensä viimeistään nyt, että mitään ylimääräistä tavaraa rappukäytävässä ei kannata pitää.

– Aiemmin olen ajatellut, että eiväthän esimerkiksi lastenrattaat ketään haittaa, mutta kielloissa on oikeasti järkeä.

Maanantaiaamuna on talon väellä edessä arkeen paluun – myös parkekebongausta harrastaneella kissalla.

Rintamäki kertoo, että se pääsi omaan kotiin palomiesten hyvässä huomassa. Palokunta oli pelastanut sen kuudennen kerroksen parvekkeelta turvaan nosturin avulla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja