Mainos

Kenties maailman ensimmäiset! Identtiset koiranpennut näkivät päivänvalon

Oletko valmis uutiseen, joka saa jokaisen koiraihmisen sydämen pamppailemaan? Etelä-Afrikassa päästiin nimittäin todistamaan tapausta, jossa irlanninsusikoiraemo synnytti tiettävästi maailman ensimmäiset identtiset pennut. 

Yleisradioyhtiö BBC:n uutisen mukaan eläinlääkäri Kurt de Cramer oli tekemässä rutiininomaista keisarinleikkausta irlanninsusikoiraemolle, kun hän huomasi koiran kohdussa jotain epätavallista. Aluksi hän luuli, että sikiön ympärille oli kertynyt ylimääräistä nestettä, mutta ensimmäisen tekemänsä viillon jälkeen hän yllättyi täysin. Sikiöpussista paljastui yhden pennun sijaan kaksi pientä koiraa, joiden napanuorat olivat kiinnittyneet samaan istukkaan.

Pitkän uran tehneelle Cramerille tämä oli ensimmäinen kerta, kun hän näki jotain vastaavaa. Hän kertoo olevansa onnekas päästessään todistamaan tapausta, joka olisi todennäköisesti jäänyt omistajilta huomaamatta.

Identtiset kaksoset erittäin harvinaisia eläinmaailmassa

Lääkäri kasasikin kokoon joukon asiantuntijoita selvittääkseen, olivatko pennut todella voineet kasvaa samassa sikiöpussissa. Verikoe paljasti virallisesti, että koirat todella olivat identtisiä kaksosia. Pennut muistuttavat hyvin paljon toisiaan, mutta aivan kuten kaikilla sisaruksilla, myös näiltä identtisiltä koirakaksosilta löytyy pieniä eroavaisuuksia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Townsvillen yliopiston asiantuntija Carolynne Joonen mukaan voi olla hyvinkin mahdollista, että tämä on maailman ensimmäinen tapaus, jossa koiraemo on synnyttänyt identtiset kaksoset. Hänen mukaansa on kuitenkin hyvin vaikea sanoa asiaa varmasti, sillä hyvin harvoin eläinlääkärit ovat todistamassa koirien synnytystä.

Saman istukan jakavat pennut ovat eläinmaailmassa harvinaisia, sillä samasta istukasta riittää harvoin ravintoa molemmille, jolloin selviytymismahdollisuudet pienenevät.

Koirat ovat ihmeellisiä. Tämä yksilö osaa uskomattoman määrän temppuja, jotka saavat katsojan taatusti hämilleen. 

0:47

Lähde: BBC 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.