Kenraaleja kaatuu ja Venäjän kompurointi jatkuu: "Reagoivat hitaasti takaiskuihin"

Ukraina sanoo surmanneensa viisi venäläiskenraalia – tästä se kertoo 0:43
Ukraina on surmannut useita venäläiskenraaleja – näin asiaa arvioitiin maaliskuussa.

Ukrainan sodassa on kuollut jo useita venäläisiä kenraaleita, mikä on ollut herkkua Ukrainan propagandalle ja myrkkyä venäläisjoukkojen johdolle.

Iso-Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjän armeijan suorituskyky pitkälti yli kaksi kuukautta kestäneen sodan aikana on ollut sitä luokkaa, että korkeat komentajat menevät edelleen taistelukentille saadakseen hyökkäyksiin pontta.

– Venäläiset komentajat vain harvoin delegoivat operatiivista johtoa alaisilleen, puolustusministeriö toteaa Twitterissä.

Tällä on brittien mukaan se seuraus, että alempi sodanjohto ei pääse kerryttämään "elintärkeää kokemusta johtamisesta".

Kaiken lisäksi ei ole suinkaan selvää, onko venäläiskenraalien jalkautumisella rintamille ollut haluttua vaikutusta taisteluihin.

– Virheelliset olettamat suunnittelussa ja huollossa ovat yhä esteitä Venäjän toimissa, Britannian puolustusministeriö arvioi.

Huono moraali, kelvoton huolto ja alimitoitetut joukot ovat olleet Venäjän hyökkäyksen perusongelmat koko sodan ajan. Tätä Venäjä pyrki korjaamaan vetämällä Kiovan suunnalta joukot Itä-Ukrainaan.

Sotaonni ei ole silti ottanut kääntyäkseen, sillä Itä-Ukrainan pullistuman jättimotti ei ole suostunut sulkeutumaan, minkä lisäksi Ukrainalla on Harkovan suunnalla käynnissä "sodan suurin vastahyökkäys", kuten sotaa analysoiva Institute for the Study of War asian muotoili.

– Venäläisiä komentajia on kuollut suhteettoman paljon sodan aikana, Britannian puolustusministeriö muistuttaa.

– Tästä on seurannut se, että venäläisjoukot reagoivat hitaasti takaiskuihin, eivätkä pysty muuttamaan lähestymistapaansa taistelukentällä, ministeriö jatkaa.

Britannia ei usko tämän ongelman katoavan mihinkään. Kuolleiden kenraalien tilalle nimetyiltä upseereilta kun monesti uupuu käytännön sotakokemusta operatiiviselta tasolta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat