Kenestä seuraava kuningas? Asiantuntijat paljastavat: kuningatar Elisabet on jo kouluttanut prinssi Williamista seuraajaansa

Vastasyntyneen lapsen isä prinssi William oli nukahtaa kirkossa 0:54
Prinssi WIlliam nuokkui kirkossa nuorimmaisensa syntymän jälkeen.

Kuningatar Elisabet on kouluttanut prinssi Williamista seuraajaansa.

Brittimediassa spekuloidaan, kuka nousee valtaan kuningatar Elisabetin jälkeen. Asiantuntijoiden mukaan vaikuttaa siltä, että kuningatar itse tahtoo vallan siirtyvän poikansa prinssi Charlesin sijaan tämän pojalle prinssi Williamille.

Kuningattaren entinen hovimestari Paul Burrell kertoo, että prinssi Williamilla oli opiskeluaikanaan tapana käydä sunnuntaisin teellä isoäitinsä luona. Entisen kuninkaallisen kirjeenvaihtajan Richard Kayn mukaan kuningatar opetti teehetkien aikana Williamille, millaisia velvollisuuksia kuninkaalla on ja mitä hallitsijan tehtäviin kuuluu.

Kayn mukaan kuningatar ajatteli Williamin nousevan valtaan hänen jälkeensä.

– Kuningatar oli monella tapaa antanut periksi prinssi Charlesin suhteen. Charles oli niin itsenäinen kruununperijä, joka määrätietoisesti halusi tehdä asiat omalla tavallaan, kun taas William on osoittautunut muovautuvaisemmaksi.

Kayn mukaan William muistuttaa enemmän isoäitiään kuin isäänsä, ja on avoimempi kuningattaren lähestymistapaan monarkiaa kohtaan.

Osa kansasta on kuningattaren kanssa samaa mieltä. Iso-Britanniassa tehdyn kyselyn mukaan kuningaskunnan kansalaisista lähes puolet haluavat prinssi Williamin nousevan valtaan kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen.

Lähde:Express

Lue myös:

    Uusimmat