Mainos

Kempeleen tukiasumisyksikköä päin heitelty kiviä ja ilotulitteita

Kempeleen tukiasumisyksikön tontille tunkeutui lauantain mielenosoituksen aikana kymmenkunta henkilöä, jotka vartija poisti alueelta, kertoo yksikköä ylläpitävä Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö.

Säätiön mukaan joukossa oli tiedotusvälineiden edustajia.

Säätiö kertoo tiedotteessaan, että yksikön ympäristössä on ollut tiistaista lähtien levotonta. Rakennuksia on heitelty kivillä ja ilotulitteilla, ja tontille on tunkeuduttu.

Tilanne on ollut stressaava sekä asukkaille että henkilökunnalle. Turvapaikanhakijanuoret siirrettiin jo perjantaina muualle, jotta asukkaiden turvallisuus saataisiin varmistettua.

– Nuoret asukkaat ovat järkyttyneitä uutisista ja niiden myötä heihin kaikkiin kohdistuneista ennakkoluuloista ja peloista. Paikallisten kiristyneet asenteet ovat olleet raskaita myös henkilökunnalle. Asiaa on käsitelty tukiasumisyksikössä laajasti sekä henkilöstön että nuorten kanssa, säätiö kertoo.

Säätiön mukaan yksikön henkilökunta opastaa turvapaikanhakijoita suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöistä. Myös Suomen oikeusjärjestelmästä, tasa-arvosta ja seksuaalisuudesta kerrotaan.

Infoissa korostetaan, että Suomessa jokaisella ihmisellä on oikeus täydelliseen fyysiseen koskemattomuuteen.

Kempeleen tukiasumisyksikkö toivoo uutiskohun jälkeen työrauhaa ja kotirauhaa nuorilleen. Säätiö tekee kaikkensa, jotta tilanne Kempeleessä normalisoituisi. 

Tukiasumisyksikössä asuu muutamia kymmeniä ilman vanhempiaan Suomeen tulleita 16–17-vuotiaita turvapaikanhakijanuorta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.