Mainos

Kemissä sarjakuvaan keskittyvä viikonvaihde

Kemin arktiset sarjakuvapäivät avattiin tänään julkistamalla pohjoismaisen sarjakuvakilpailun tulokset. Voiton vei yli 300 osanottajan joukosta uudenlainen Mustanaamio. Sarjakuvapäivillä julkistettiin myös useita uusia kotimaisia albumeja. Nyt muunmuassa Veikko Huovisen novelleja on piirretty sarjakuvan muotoon.

Sarjakuvapäivien näyttelyissä nähdään tällä kertaa suomalaisia poliittisia pilapiirroksia ja Harri Turusen julkkiksilta keräämiä possupiirroksia. Festivaalialbumeina julkistettiin mm. Kimmo Taskisen pystyyn marinoitu nainen, Veikko Huovisen novelleja sarjakuvina.

Pohjoismainen sarjakuvakilpailu on kerännyt yli 300 osallistujaa, mikä on enemmän kuin koskaan 19 vuoteen. Raati nosti voittajaparin lappeenrantalaiset Noora Federleyn ja Ville Pirisen muiden yläpuolelle. Naamiosarjakuvaa pidettiin rennon ilmeikkäänä kuvallisena irrotteluna.

Viikonvaihteessa nousee esille myös ulkomainen sarjakuva, kun esimerkiksi sarjakuvaa utkivan journalismin välineenä käyttävä amerikkalainen JoeSacco saapuu Kemiin.

Arktiset sarjakuvapäivät päättyvät sunnuntaina.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.