Mainos

Kemira myy helmiäispigmentin tuotannon

Kemira Pigments on tehnyt aiesopimuksen helmiäispigmenttiliiketoimintansa myynnistä saksalaiselle Eckart-Werke GmbH & Co.:lle. Kauppahintaa ei kerrota. Kemira Pigmentsin toimitusjohtajan Risto Keräsen mukaan kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Kemira-konsernin tulokseen. Kemira Pigments keskittyy ydinalueeseensa, titaanidioksidipigmentteihin.

Tarkoitus on, että helmiäispigmentin tuotantolaitteistot siirtyvät Eckart-Werkelle ensi vuoden alussa. Eckart-Werke jatkaa tuotantoa Porissa ja siirtää sinne myös Kemiran Siilinjärven tehtaiden helmiäisliiketoiminnan. Siilinjärvellä on helmiäispigmentin tuotannossa alle 10 henkilöä. Keräsen mukaan ketään ei sanota irti. Porin 20 nykyistä työntekijää siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

Eckart-Werke aikoo siirtää Saksasta Poriin helmiäisliiketoiminnan tutkimus- ja kehitysohjelmansa ja pilottitehtaansa. Keräsen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole monen henkilön muutto Saksasta Suomeen.

Eckart-Werke on yksi maailman johtavista metallipigmenttien, maalipastojen, jauhemaalien ja painovärien valmistajista. Koko Eckart-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia markkaa ja henkilöstöä on noin 1 400.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja