Kelpaisiko käärmelikööri tai hiiriviini? Alkoholivinkit seikkailunhaluiselle

Oletko kyllästynyt tylsiin perusjuomiin, kuten laimeaan olueen tai pelkästään puna- ja valkoviineihin? Haluatko kokeilla jotakin uutta ja jännittävää? Näitä juomavinkkejä mielenkiintoisempia kokonaisuuksia on hankala löytää.

Chicha on yksi maailman vanhimmista juomista. Se on maissista valmistettu juoma, joka sai alkunsa Etelä-Amerikasta, ja sitä on valmistettu jo tuhansien vuosien ajan. Chichan suosio on laskenut huomattavasti, mutta sitä juodaan yhä edelleen harvoissa kylissä Perussa, Boliviassa, Kolumbiassa, Ecuadorissa, ja Costa Ricassa.

Perinteinen Chichan valmistaja jauhaa maissin ja pureskelee sitä sen jälkeen kostuttaakseen aineksen.

Kelpaisiko tamman maito?

Kumis on erittäin suosittu juoma keskiaasialaisten keskuudessa, ja se tehdään tamman maidosta.

Juoman valmistamiseen käytetään maitoa, joka on käynyt useita tunteja tai päiviä. Sitä sekoitetaan aika-ajoin, jotta maito ei hyydy. Perinteisesti maitoastia sidottiin hevosen satulaan, jossa se heilui ja sekoittui hevosen mukana koko päivän.

Kumis ei ole kovinkaan voimakas juoma, sillä siinä on vain 0,7–2,5 prosenttia alkoholia.

Terveellinen liskoviini, nam

Liskoviini on erittäin suosittu juoma Kiinassa. Se valmistetaan lisäämällä ginsengiä (aasialainen rohdoskasvi) ja gekkoliskoja saviruukkuun, jossa on valmiina riisiviiniä. 12 kuukauden hautumisen jälkeen viini suodatetaan, ja vihreä likööri on valmis.

Liskoviinin sanotaan maistuvan brandylta ja parantavan näköä sekä karkottavan pahat henget.

Vauvahiiriviini

Tämä viini on erittäin suosittua Kiinassa ja Koreassa. Hiiriviinin ajatellaan parantavan flunssaa ja maksaongelmia. Se on edullinen lääke niille, joilla ei ole varaa käydä lääkärissä.

Vauvahiiriviini valmistetaan hukuttamalla suuri määrä vauvahiiriä riisiviinisammioon. Hiiret eivät saa olla vanhempia kuin 2–3 päivän ikäisiä, jotta juomaan ei tule karvoja. Seos säilytetään pimeässä ja kuivassa tilassa noin vuoden ajan ennen kuin sitä voi käyttää.

Vain pari lasillista vauvahiiriviiniä riittää saamaan sinut humalaan, mutta sen kamalan hajun ja maun ansiosta humalatila ei ole suurin huolenaihe.

Oletko käärmeissäsi?

Aivan kuten hiiriviiniä, myös käärmelikööriä pidetään voimakkaana parannuskeinona. Se tuo muun muassa helpotusta hiustenlähtöön ja impotenssiin. Käärmelikööriä valmistetaan ja juodaan Kaakkois-Aasiassa.

Lähde: http://blog.hotelclub.com

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja