Kelpaanko minä? Suorituspaineet aiheuttavat ongelmia makuuhuoneeseen

Kelpaanko minä? Tätä kysymystä pohtii moni nainen.

Suorituspaineet ulkonäköön ja seksiin liittyen ovat nykyisin iso ongelma naisille, kertoo auktorisoitu seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja ja Kaalimato.com-sivuston asiantuntija Annukka Lavikainen.

– Joka puolelta tulee ulkonäköpaineita ja seksistä puhutaan paljon. Naiset joutuvat miettimään sitä, että minkä näköinen olen, ja olenko hyvä seksissä ja tällaisena kuin olen.

Lavikainen muistuttaa, että lohduttautua voi ainakin sillä, että moni muukin pohtii näitä samoja asioita.

– Niin naiset kuin miehetkin ovat epävarmoja seksitaitojen ja ulkonäön – ja muiden samankaltaisen asioiden – suhteen. Vaikka ulospäin näyttääkin siltä, että kaikki on täydellistä, on suurin osa ihmisistä ihan tavallisia omine puutteineen, epävarmuuksineen ja ulkonäköpaineineen. Median luomaa kuvaa on hyvä suodattaa.

Lavikainen kehottaa ihmisiä uskaltautumaan puhumaan avoimemmin omista tunteistaan toisilleen.

– Huomattaisiin, että hei, tuollakin on samoja ajatuksia. Näin ulkonäkö- ja suorituspaineet vosiivat tulla ihmisten välisissä kohtaamisissa näkyviksi, ja sitä kautta hälvetä.

Myös haluttomuus tuo paineita

Erityisesti naisten kohdalla puhutaan myös paljon haluttomuudesta.

– Se voi osaksi johtaa siihen, että monet naiset saattavat pohtia liikaa sitä, että haluanko minä vai enkö minä halua. Siitä tulee sitten tietysti stressiä siihen asiaan liittyen.

Mitä silloin voi tehdä?

– Joskus voisi jättää haluamisen pohtimisen pois, heittäytyä ja olla vain siinä hetkessä. Antaa halun tulla, jos on tullakseen, Lavikainen kannustaa. 

Lue myös:

    Uusimmat