Kela purkaa tietomurron kohteeksi joutuneen Vastaamon kanssa tehtyjä sopimuksia – osa terapeuteista ei täytä vaatimuksia

3:12
Näin vapaa toimittaja pääsi Vastaamo-jutun jäljille.

Kela kertoo purkavansa vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimuksia Psykoterapiakeskus Vastaamon usean toimipisteen kanssa.

Kelan mukaan on selvinnyt, että osa Vastaamon terapeuteista ei täytä vaatimuksia, jotka terapeuteille on asetettu vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöterapian kilpailutuksessa.

Kela kertoo sopimusten purkamisen vaikuttavan noin sadan asiakkaan käynnissä oleviin terapioihin.

– Jos asiakas joutuu tämän vuoksi vaihtamaan terapeuttia, siirtymäaika mahdollistaa uuden terapeutin löytämisen. Teemme kaikkemme, että heidän terapiansa jatkuu ilman keskeytyksiä, Kelan ryhmäpäällikkö Susanna Bruun sanoo tiedotteessa.

Voimassaolevien sopimusten purku koskee Vastaamon Turun, Tampereen, Seinäjoen, Jyväskylän ja Hämeenlinnan toimipisteitä. Sopimukset purkautuvat huhtikuun alussa.

Kelan mukaan muutkin Vastaamon kanssa solmitut sopimukset on tarkastettu ja ne ovat kunnossa.Vastaamo on ollut Kelan palveluntuottajana vuodesta 2015. 

Kela: Sopimuspurku ei liity tietomurtoon

Kelan mukaan sopimusten purkaminen ei liity Vastaamon tietomurtoon.Terapiakeskus kertoi lokakuun lopulla joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi.

Tietomurron yhteydessä varastettiin kymmenientuhansien ihmisten luottamuksellisia potilastietoja.Tietomurron uhreille myös lähetettiin kiristysviesti.

Uhrien henkilötiedot ja potilaskertomus uhattiin julkaista, elleivät he suostuisi maksamaan satojen eurojen lunnaita.Keskusrikospoliisi tutkii tietomurtoa.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 20.1.2021 klo 14.03.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja