Keittiöuudistus pienellä budjetilla – näin helposti saat uutta ilmettä

Keittiöön voi loihtia uutta ilmettä pienilläkin muutoksilla. Poimi vinkit talteen!

Jos keittiösi kaipaa raikkaampaa ilmettä, mutta täydellistä remonttia ei ole mahdollista toteuttaa, kokeile näitä pieniä, mutta tehokkaita muutoksia, joilla loihdit keittiöön uutta ilmettä. 

Pese ja raivaa

Puhtauttaan kiiltävä keittiö näyttää paremmalta kuin sotkuinen tai liikaa tavaraa tasoilla sisältävä keittiö. Pyyhi pölyt kaapeista ja tahrat kaapinovista ja tasoilta. Puhdista saumat huolellisesti ja nosta kaappeihin kaikki sellaiset ruoat ja keittiövälineet, joita et tarvitse jatkuvasti.

Jätä tasoille vain kaikkein välttämättömimmät tavarat. Mitä vähemmän tasoilla on tavaraa, sitä avarammalta keittiö vaikuttaa. 

Maalaa

Jos keittiön värimaailma ei miellytä silmääsi, harkitse kaapinovien maalaamista. Apua ja tietoa oikeista välineistä saat alan liikkeistä. 

Maalia voit hyödyntää myös välitilan kaakeleihin, joiden maalaus onnistuu siinä missä kaapinovienkin. 

Vaihda

Jos kaapinovien muotokieli häiritsee, harkitse ovien vaihtamista uusiin. Ovet vaihtamalla pääset helpommalla kuin koko kaapistot uusimalla.

Uutta ilmettä saat myös vaihtamalla vetimet. Uudet vetimet voivat raikastaa keittiön ilmettä yllättävänkin paljon. Vaihtoon voit pistää myös hanan tai kuluneen työtason riippuen keittiösi tarpeista. Pienetkin uudistukset vaikuttavat.

Valaise

Huolehdi myös, että keittiössäsi on riittävä valaistus, joka helpottaa ruoanlaittoa. Työtasot kannattaa valaista erikseen välitilaan asennettavilla valoilla. Nykyään saatavilla on esimerkiksi tarkoitukseen soveltuvia led-valoja.

Viimeistele

Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, viimeistele keittiön ilme tyyliin sopivilla keittiötekstiileillä, kuten pyyhkeillä ja patalapuilla sekä muutamalla väriä tuovalla tuoreella yrtillä. 

Lue myös:

    Uusimmat