Mainos

Keittiön sähköistys

Ruoanvalmistuksessa ja säilytyksessä tarvitaan monenlaisia sähkölaitteita. Valaistus, viihde-elektroniikka ja muut viihtyvyyttä lisäävät elementitkin tarvitsevat sähköä toimiakseen. Tässä muutamia asioita, jotka on hyvä huomioida keittiön sähköistystä suunnitellessa.

Valaistus. Keittiössä tarvitaan sekä yleis- että työvaloa. Millainen kattolamppu keittöön sopii? Missä kohden työtasoa työvalo on tarpeen? Halutaanko työvalaisimiksi loisteputkilamppuja vai kenties jotain muuta? Halutaanko vitriinejä, avohyllyjä tai muita sisustuksen yksityiskohtia korostaa kohdevalolla? Entä ruokailutila, millainen valaisin halutaan ruokapöydän ylle? Jokainen valaisin tarvitsee oman virtalähteensä, joten niiden sijoittelu kannattaa miettiä huolella jo suunnitteluvaiheessa. Myös valokytkinten paikat kannattaa suunnitella siten, että niihin pääsee helposti käsiksi myös kesken työn.

Koneistus. Kiinteille kodinkoneille tarvitaan tietenkin omat virtalähteensä, mutta kannattaa huomoioida myös irralliset, pienemmät käyttöön tulevat koneet. Mistä otetaan virta kahvinkeittimeen, tehosekoittimelle tai vaikkapa rikkaimurille? Pistorasioita on oltava riittävästi ja niiden sijainti on suunniteltava niin, että laitteiden sähköjohdot riittävät niiden ollessa käyttöpaikoillaan.

Viihde-elektroniikka ja puhelimet. Ruuanlaiton lisäksi keittiö toimii usein kodin keskuksena ja yhteisenä kokoontumispaikkana. Tarvitaanko tilassa sähköä vaikkapa kännyköiden lataamiseen, entä halutaanko keittiöön radio tai vaikkapa tv? Myös kiinteä puhelin tarvitsee oman pistokkeensa, mikäli sellainen tilaan halutaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.