Keihästähti Johannes Vetteriltä mykistäviä tilastofaktoja suorituksistaan – vain olympiapettymys varjosti lähes täydellistä kautta

Saksalainen keihästähti Johannes Vetterin kausi oli tuloksellisesti hurja, vaikka hän epäonnistuikin Tokion olympialaisissa karusti.

Vetter niputti Instagram-tilillään juuri päättyneen kautensa huimalla tavalla yhteen. Vaikka jalometallia ei kaulaan tullutkaan, on saksalaistähti tyytyväinen kauteensa.

– Kausi sisälsi niin huippuhetkiä ja menestystä kuin epäonnea ja turhautumista olympialaisissa, mutta tärkeintä on, että oli hauskaa, Vetter kirjoittaa.

28-vuotiaan Vetterin kauden tilastot ovat hurjaa luettavaa. Vetter kertoo kilpailleensa tällä kaudella 18 kertaa, joiden aikana keihäs lensi keskimäärin 89,34 metriin. Vetter rikkoi 90 metrin rajan peräti 12 kertaa.

Vetter kiskaisi toukokuussa kaikkien aikojen kolmanneksi pisimmän heiton, kun hänen keihäänsä kaarsi upeasti 96,29 metriin. Vetterin ennätys on kova 97,76.

Vetterin kauden suurin pettymys nähtiin elokuussa Tokion olympialaisissa. Ylivoimaisena voittajasuosikkina mitalijahtiin lähteneen Vetterin heittotyyli ei soveltunut Tokion stadionin alustalle, joten saksalainen jäi finaalin yhdeksänneksi vaisulla tuloksella 82,52.

Vetter päätti kautensa valtavasta pettymyksestä huolimatta onnellisissa tunnelmissa Timanttiliigan voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat