Kehysmuoti 2015: Nyt hohdetaan pimeässä ja leikitellään läpinäkyvyydellä

Vuoden 2015 kehysmuoti taipuu moneen tyyliin. Naiselliset kehykset saavat kaverikseen sporttisempia malleja, joissa yhdistyy käytännönläheisyys ja virtaviivaisuus.

Katukuvassa on nähty jo pitkään paksuja kehyksiä. Tänä vuonna kehykset ovat kuitenkin ohuempia. Metallisia sankoja nähdään muovisten rinnalla yhä enemmän ja metallit kiiltävät voimakkaasti.

Uutuutena sankoihin lisätään asetaattia eli kehykset hohtavat pimeässä. Sankoja koristavat erilaiset kuvioinnit ja laserleikkaukset.

Värityksessä suositaan erityisesti tummaa sinistä sekä hailakoita pastellivärejä. Läpinäkyvät muovikehykset hehkuvat eri väreissä.

70-luku

Kookkaat hippityyliset kehykset pysyvät edelleen muodissa. Tänä vuonna kehyksissä näkyy erityisesti pehmeitä ja pyöreitä muotoja ripauksella 70-luvun tyyliä. Naiselliset lasit ovat trendikkäät. 

Kuvioidut pinnat tuovat vivahduksen suloista tyttömäisyyttä kehyksiin. Ryhtiä pehmeyteen ja raikkauteen tuovat vaikutteet laivastosta, armeijasta ja safarilta, joita näkee erityisesti värityksessä. Maskuliinisiin kehyksiin yhdistetään ripaus naisellisuutta esimerkiksi hempeänsävyisillä asusteilla.

Klassisuus

Klassiset mallit pysyvät edelleen ajankohtaisina, joskin nyt ne toteutetaan modernein materiaalein. Kehykset tarjoavat paljon mahdollisuuksia leikitellä: metallikehys voi olla siro ja huomaamaton tai voimakas ja näyttävä kuten muovikehys. Muovikehyksissä puolestaan voikin etsiä keveyttä. 

Käytännöllinen sporttityyli

Mukavuudenhaluiset löytävät tänä vuonna varmasti mieluiset kehykset, kehyksissä panostetaan käyttömukavuuteen. Aavistuksen sporttisempi tyyli näkyy lasien teknisyytenä ja säädettävyytenä.

Uutuutena esimerkiksi Nissen valikoimiin tulevat kehykset, joissa käytetty asetaatti hohtaa pimeässä. 

Tummaa sinistä ja haaleaa pastellia

Väreissä näkyy paljon tummaa sinistä, musta-valkoisuutta ja kylmän haaleita sävyjä. Hillityn kirjava Havanna-kuosi tulee myös kaikissa sävyissä – erityisesti ruskeaa nähdään paljon. Eri materiaaleja sekoitellaan myös rohkeasti. Kehyksissä nähdään paljon erivärisiä ja -kuosisia ylä- ja alaosia.

Läpikuultavat kehykset hehkuvat nyt väreissä. Läpikuultavuutta näkyy myös metallikehyksissä, joissa on laserleikattuja pitsikuvioita. 

Aurinkolaseista peilataan

Viime kesänä nähtiin paljon peilipintaisia laseja, jotka jatkavat muodissa tänäkin kesänä. Aurinkolaseissa suositaan edelleen kookkaita kehyksiä. Kuten silmälasikehyksissäkin, aurinkolaseissa nähdään myös naisellisen pehmeitä ja pyöreitä muotoja. 

Asiantuntijana Instru optiikka Oy:n valikoima- ja esillepanosuunnittelija Hanna Ojala.

Lue myös:

    Uusimmat