Kehoaan vihannut Leah päätti mennä lihavuusleikkaukseen – katuu nyt päätöstään

Leah Kinney kävi läpi raskaan lihavuusleikkauksen tunteakseen itsensä kauniiksi. Onnistumisen tunne löytyi kuitenkin lopulta jostain aivan muualta.

Amerikkalainen Leah Kinney kertoo ensimmäisen kerran vihanneensa vartaloaan peruskoulussa. Hän tunsi itsensä suuremmaksi kuin muut tytöt.

– Tyttöjä, jotka olivat hiljaisia, pieniä ja hoikkia, kehuttiin kauniiksi, enkä minä ollut mitään noista asioista. Sen seurauksena aloitin ensimmäisen dieettini, Leah kertoo.

Lukiossa nuori nainen alkoi hävetä omaa kehoaan. Tytöiltä sateli ikäviä kommentteja, osa pojista sivuutti hänet. Siirtyessään korkeakouluun Leah kertoo joutuneensa raiskatuksi.

– Raiskauksen jälkeen minulla oli vaikeuksia päästä eteenpäin ja yksi tapa, jolla hallitsin tunteitani, oli ruoka. Painoni sahasi ylös ja alas… pääasiassa ylös, hän sanoo.

Itseinho vei kirurgin pöydälle

Vuonna 2011 painaessaan 120 kilogrammaa Leah sai itsensä vihaamisesta ja epäonnistuneista dieeteistä tarpeekseen. Urheilu ja ruokavalion muutokset saivat painon tippumaan, mutta aina palaamaan takaisin. Leah päättikin tehdä suuremman muutoksen saadakseen hoikemman vartalon.

Vertailtuaan erilaisia vaihtoehtoja Leah päätti mennä mahalaukun poistoleikkaukseen. Vaikka lihavuusleikkaus pelotti, nuori nainen näki sen ainoaksi vaihtoehdoksi psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin.

– Minusta tuntui upealta. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tunsin itseni toiveikkaaksi. Tein vihdoin jotain ongelman eteen, joka oli vaivannut minua koko elämäni, Leah kertoo.

"Aloin lihoa kiloja takaisin"

Leikkauksesta toipuminen kesti ja Leah koki paljon kipuja, mutta hän oli silti onnellinen. Vuosi leikkauksen jälkeen nainen painoi 74 kilogrammaa, ja seuraavana vuonna hän juhli poistamalla ylimääräistä ihoa käsivarsistaan. Ystävät ja tutut kehuivat uutta ulkomuotoa.

– Sitten, pikkuhiljaa aloin lihoa kiloja takaisin. En kaikkea, mutta sen verran, että se oli huomattavissa. Kahdessa vuodessa keräsin takaisin puolet siitä, mitä olin pudottanut, ja kehut kuivuivat itsetuntoni mukana, Leah kertoo.

Syömisongelmat eivät olleet kadonneet leikkauksesta huolimatta. Leah alkoikin tuntea itsensä fyysisesti ja henkisesti entistä sairaammaksi. Hän alkoi vihata itseään yhä enemmän.

Leikkaus alkoi lopulta kaduttaa

Vuonna 2015 Leahin kelkka kuitenkin kääntyi, kun hän näki televisiossa pluskokoisen Whitney Way Thoren puhuvan kehopositiivisuudesta.

– Tajusin vihdoin, että olin laittanut elämäni odottamaan, tehden kaikesta painostani riippuvaista. Minun ei tarvinnut odottaa ollakseni laiha ennen kuin voisin olla onnellinen. Voisin olla onnellinen ja rakastaa kehoani juuri sellaisena kuin se oli, Leah kertoo.

Leah alkoi ahmia kehopositiivisuuteen keskittyneitä blogeja, kirjoja ja hänestä tuli aktiivinen nettiyhteisöissä. Nainen alkoi nähdä leikkauksen ja suhteensa ruokaan uudessa valossa.

– Kaikkien kokemus painonpudotuksesta on erilainen, ja jotkut ihmiset näkevät siinä mahtavia parannuksia terveyteensä ja elämäänsä. Mutta minulle leikkaus ei ollut elämänpelastava, se oli vahingoittava. Minun piti parantaa itseni ensin sisältä, hän sanoo.

"En enää vihaa itseäni"

Nyt Leah kertookin olevansa surullinen, että koskaan meni leikkaukseen. Leikkausarvet muistuttavat häntä siitä, kuinka paljon hän vihasikaan omaa kehoaan.

Terapian avulla Leah on parantanut suhdettaan ruokaan, ja kahden vuoden aikana hän on jopa laihtunut kahden vaatekoon verran.

– Oikea onnistuminen on sitä, että en enää vihaa itseäni. Oikea onnistuminen on sitä, kuinka onnellinen olen nyt.

***

10:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja