Kehittää hengitystekniikkaa ja lihaskuntoa – jooga voi auttaa naisia synnytyksessä

Suosittu liikuntalaji voi auttaa naisia synnytyksessä, osoittaa tuore tutkimus. 

Monet naiset lopettavat joogan raskauden vuoksi. Aikaisemmin asiantuntijat olivat nimittäin sitä mieltä, että jooga voi vaikuttaa haitallisesti sikiön verenkiertoon.

Uudet tutkimukset kuitenkin osoittavat, että jooga on täysin turvallinen liikuntalaji viimeisilläänkin raskaana oleville. Se voi itse asiassa jopa auttaa naisia synnytyksessä.

Jooga hyväksi missä vaiheessa raskautta tahansa

Tutkijat seurasivat 25 naista 26 eri joogaliikkeen aikana. Sikiöiden sykkeet pysyivät samana koko tutkimuksen ajan, eikä naisilla ilmennyt komplikaatioita tutkimuksen jälkeen. Testissä mukana olleet naiset olivat raskausviikoilla 35–37. Alle puolet osallistujista oli harrastanut joogaa säännöllisesti.

Tutkimuksessa todettiin, että jooga on hyväksi odottaville äideille missä tahansa raskauden vaiheessa. Jooga nimittäin auttaa raskaana olevia naisia ylläpitämään lihaskuntoa sekä notkeutta. Tämä eri hengitystekniikoita käyttävä laji voi auttaa myös synnytyksessä.  

Raskauden aikana harjoitettu jooga voi tutkitusti myös vähentää raskausajan masennusta sekä lievittää stressiä.

Raskaana olevien kannattaa keskittyä hengitysharjoituksiin

Tutkimuksen tekijät kuitenkin myöntävät, että tässä tutkimuksessa joogaliikkeiden suorittaminen ei vastannut intensiivisyydeltään tavallista joogatuntia.

Toronton yliopiston tutkija Kathy Curtis kannustaakin raskaana olevia naisia harrastamaan joogaa ryhmissä tai tunneilla, joissa raskaana olevat otetaan huomioon.

Naisten kannattaakin tutkijan mukaan keskittyä eritoten hengitysharjoituksiin ja lämmittelyyn vaativien liikkeiden suorittamisen sijaan.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Uusimmat