Miljonäärikehonrakentaja pelkää nyt painoja – katuu elämänsä kääntänyttä päätöstä: "Älä ota sitä"

Sydänkohtauksen kokenut kehonrakentaja Kali Muscle, oikealta nimeltään Chuck Kirkendall, katuu steroidien käyttöään. Hän sanoo jopa pelkäävänsä tätä nykyä painoja.

Tunnettu yhdysvaltalainen miljonäärikehonrakentaja Kali Muscle koki sydänkohtauksen vuonna 2021, kun häneltä oli mennyt valtimo tukkoon. Muscle kertoi "lähes kuolleensa", mutta hän selvisi hänelle tehdystä leikkauksesta hengissä. 

Musclen mukaan vuosikausia kestänyt anabolisten steroidien käyttö oli osaltaan johtamassa hänen sydänkohtaukseensa. Hän suhtautui mahdollisiin haittavaikutuksiin aiemmin huolettomammin, mutta on sydänkohtauksensa jälkeen varoittanut suureen ääneen steroidien terveysvaaroista.

3,24 miljoonan tilaajan YouTubessa seuraama Muscle julkaisi hiljattain videon itsestään kuntosalilla otsikolla "Kadun steroidien käyttämistä". Tätä nykyä 48-vuotias mies puhuu siinä suoraan.

– Pelkään nykyään painoja, erityisesti vapaita painoja, Muscle sanoo pätkän alussa.

Treenipainot ovat uran huippuvuosista pudonneet. Muscle kokee kulkeneensa aiemmin paahtaessaan "kuin viidellä renkaalla", mutta pohtii retorisesti perään, "miksi".

Muscle kertoo, että häneltä on kysytty, mitä hän sanoisi 30-vuotiaalle itselleen.

– En tiennyt, mitä kehonrakennus oli, ennen kuin olin 34. Sanoisin 34-vuotiaalle itselleni, että älä kisaa kehonrakennuksessa ja älä ota kaikkea sitä synteettistä, mitä valmistetaan laboratoriossa, Muscle pudottelee.

– Sanoisin, että "pysy tiukassa kunnossa, sinun ei tarvitse näyttää ylisuurelta gorillalta".

Muscle kehottaisi itseään kuitenkin hankkimaan rahaa nykyiseen tapaan.

Muscle sanoo yhtäältä katuvansa kehonrakennuksessa kilpailemista. Toisaalta hän tuumii, että hän kehottaisi luultavasti itseään tekemään kehonrakennusta naturaalisti, siis ilman dopingaineita.

– Pysy erossa steroideista.

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat