Mainos

Käyttäytyykö sinunkin lemmikkisi näin? Katso, mitä koirasi eleet kertovat

Näin koira kertoo rakastavansa omistajaansa!

Sanojen sijaan koira ymmärtää eleitä, äänen sävyä ja ilmettä. Monet koirien eleet eroavat ihmisen vastaavista. Koiraa ei esimerkiksi saa tuijottaa tiukasti silmiin, sillä koiralle tämä on uhkaava ele. Koira voi kääntää katseensa pois, koska haluaa rauhoittaa tilanteen ja päästä siitä eroon.

Leikkiessään koira voi rikkoa tuttuja käyttäytymissääntöjä: se voi esimerkiksi tuijottaa toista koiraa tai murista. Joillain eleillä koira kuitenkin kertoo rakastavansa omistajaansa!

Muista!

Rankaiseminen, pakottaminen, pelottelu ja uhkaaminen koulutusmetodeina eivät toimi. Kehu hyvää käytöstä, äläkä huomioi huonoa. 

Koira tahtoo nojailla

Kun silittelet koiraasi, se painautuu tiukasti jalkojasi vasten. Koira voi nojata ihmiseen useasta eri syystä. Se voi kaivata turvaa, estää kulkusi tai nauttia läheisyydestäsi.

Kun koira nauttii läheisyydestäsi, se voi myös kiemurrella sinua vasten. Onnellinen koira heittäytyy selälleen ja antaa sinun silitellä vatsaansa.

Koira tahtoo halata

Kirjailija Gregory Bernsin mukaan ruokailun jälkeen omistajansa kanssa makoileva koira todella rakastaa omistajaansa. Koira voi hakea rapsutuksia ja huomiota myös aamuisin: "Onpa mukavaa, kun omistajani viimein heräsi!"

Koiralla on ilmeitä

Koirillakin on ilmeitä! Japanilaistutkimuksen mukaan koira reagoi tuttuihin asioihin nostamalla kulmakarvojaan. Vieraisiin asioihin koira reagoi kasvoillaan vähemmän.

Kannattaa muistaa, että hampaat paljastava hymy on koirien maailmassa varoitus.

Koiran lähettämiä signaaleja:

©2012 Lili Chin Creative Commons License

Koira sietää lähtövalmisteluja

Jos koira antaa sinun poistua asunnosta saamatta hepulia, se on luottavainen eikä kärsi eroahdistuksesta. Omistajaansa kiintynyt koira myös innostuu, kun tämä palaa kotiin. Koira voi tulla ovelle vastaan, heiluttaa häntäänsä tai esitellä lempileluaan. Kun koiran häntä väpättää rennosti, se osoittaa ystävällisyyttä. Kun koira on hyvin innoissaan, hännän lisäksi heiluu koko takapää.

Lelun kiikuttaminen omistajalle myös muissa tilanteissa on merkki siitä, että koira pitää sinusta, ajattelee sinua laumansa jäsenenä – tai haluaa leikkiä. 

+1

Se haukottelee, kun haukottelet

Haukottelu tarttuu myös koiriin!

Lisää koira-aiheita videoilla:


2:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.