Käytetyn renkaan arvoitus – kannattaako kaveriltakaan ostaa?

Auton renkailla on hintaa, ja aina kukkaro ei taivu. Kannattaa silti miettiä mitä auton alle laittaa.

Käytettyjä renkaita ei juuri ole kaupan, sillä suuremmat rengasliikkeet eivät pääsääntöisesti myy niitä. Vanhojen renkaiden ostamisessa tutulta saati tuntemattomalta on aina omat riskinsä.

– Renkaat pitäisi ehdottomasti nähdä ja tutkia paineistettuina ennen ostamista. Nastojen puutokset, iän vaikutukset tai kolhut pystyy katsomaan pelkällä silmällä, mutta mahdolliset epätasapainoisuudet selviävät vasta ajossa. Renkaat olisi siis saatava vähintään tasapainotuskoneeseen pyörimään, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri summaa.

Käytetyt renkaat pitäisi ottaa myös pois vanteelta ja tutkia sisäpuolelta. Näin selviäisi, onko renkailla ajettu ylikuormitettuna tai liian pienillä paineilla. Ja vaikka käytetty rengas olisi ollut hellässä ajossa, on sitä voitu varastoitu väärin, jolloin kumiseos on kärsinyt.

Ei kannata nuukailla

Sekä Matti Morri että Vianorin vähittäiskaupan liiketoiminta-alueen johtaja Juha Mustakangas kehottavatkin välttämään käytettyjen renkaiden ostamista, vaikka halvalla saisi.

– Uudessakaan renkaassa ei kannattaisi nuukailla, sillä hieman kalliimpi hankintahinta maksaa itsensä takaisin. Hyvä rengas on aina hintansa arvoinen. Premium-luokan rengas säästää polttoainekustannuksia ja on tutkitusti budjettirengasta turvallisempi ja kestävämpi, Mustakangas sanoo.

Lähde: Nokian Renkaat

Lue myös:

    Uusimmat