Mainos

Käytätkö emojeita työsähköposteissa? Ei kannattaisi, osoittaa tuore tutkimus

Tekstiviesteissä ja sosiaalisessa mediassa emojit ovat vakiinnuttaneet paikkansa, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan työsähköposteissa niiden käyttöä kannattaa välttää.

Israelilaistutkimuksen mukaan emojien käyttö työsähköpostissa ei kannata, mikäli haluaa antaa itsestään pätevän kuvan, uutisoi Mashable.

Tohtori Ella Gliksonin mukaan työelämän viestinnässä emojit ja hymiöt eivät ole verrattavissa oikeaan hymyyn. Sen sijaan, että emoji toisi viestiin lisää lämpöä, se antaa viestin lähettäjästä epäpätevän vaikutelman.

Tutkimukseen osallistui 549 ihmistä 29 eri maasta. He saivat lukea entuudestaan tuntemattoman henkilön lähettämän työsähköpostin ja arvioida viestin lähettäjän pätevyyttä ja lämminhenkisyyttä.

Tutkimuksessa havaittiin, että hymyilevä emoji vähensi pätevyyden vaikutelmaa. Hymiöllä varustettuihin sähköposteihin vastattiin myös yksityiskohtaisemmin, kuin hymiöttömiin viesteihin.

– Ihmiset usein kuvittelevat hymiön vastaavan virtuaalista hymyä, mutta tutkimustulosten valossa työympäristössä tämä ei pidä paikkaansa.

Gliksonin mukaan hymiöt toimivat viestissä hymyn tavoin vain silloin, kun viestin lähettäjä ja vastaanottaja tuntevat toisensa entuudestaan.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.