Käymäläseura Huussi epäilee sen kehitysyhteistyörahojen väärinkäyttöä Sambiassa, erotti projektipäällikön

Käymäläseura Huussi ry:n hallitus on tehnyt rikosilmoituksen asiassa.

Käymäläseura Huussi ry kertoo, että sen kehitysyhteistyöhankerahojen käytössä on ilmennyt epäselvyyksiä. Yhdistyksen hallitus on tehnyt syyskuussa rikosilmoituksen epäselvyyksistä rahankäytössä Sambian kuivasanitaatio-ohjelmassa.

Yhdistyksen mukaan epäselvyydet liittyvät hankkeen vuosibudjetin ylittämiseen, toimintaohjeen noudattamatta jättämiseen ja yksittäisen suomalaisen projektipäällikön toimivallan ylittämiseen. Yhdistyksen mukaan projektipäällikön työsuhde on päätetty.

Yhdistyksen puheenjohtajan Minna Palon mukaan epäselvyydet ilmenivät hankkeen raportoinnin yhteydessä, kun hallitus sai väärää sekä puutteellista tietoa.

– Tässä oli kyse erittäin ammattitaitoisesta, luotetusta ja pitkään yhdistyksessä toimineesta henkilöstä. Hän oli tähän asti toiminut moitteetta, eli luottamus oli korkealla, Palo sanoo STT:lle.

Palon mukaan hankkeen vuosibudjetti on ylittynyt selkeästi. Hänen mukaansa kyse on useista kymmenistätuhansista euroista, eikä tarkka summa ole vielä edes tiedossa.

– Itse asiassa viitteitä siitä ei ole, että (rahat) olisivat menneet henkilökohtaiseen käyttöön. Maksujen saajat eivät ole meille tuttuja tahoja, emme tiedä, mihin se raha on loppuviimein päätynyt.

Yhdistyksen tiedotteessa kerrotaan, että sen taloustilanne on heikentynyt merkittävästi tilanteen takia.

Lue myös:

    Uusimmat