Kävijäennätykset paukkuivat: Moni suomalainen kävi kesällä ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa ja yllättyi – "Täällä on muutakin kuin hotelli ja hiihtohissi"

1:44
Aurinkomatkat ryhtyy myymään suomalaisille pakettimatkoja Lappiin – katso Kymmenen uutisten juttu aiheesta.

Matkustusrajoitukset ulkomailla saivat monet kotimaan matkailijat suuntaamaan pohjoiseen. Kuusamon seudulla rikottiin kesän aikana kävijäennätyksiä. 

Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Ahon mukaan suomalaiset, ja heistä erityisesti millenniaalit ja nuoret aikuiset, löysivät Rukan kesän 2020 aikana. Alueelle tuli paljon ihmisiä, jotka eivät olleet koskaan ennen käyneet Pohjois-Suomessa.

– Alueella on kolme kansallispuistoa, joissa esimerkiksi kyseltiin, että paljonko sisäänpääsymaksu alueelle on, Aho kertoo hymyillen.

Ahon mukaan alueen kävijämäärä kasvoi peräti 40 prosenttia edelliskesästä. Pelkästään heinäkuussa Kuusamon alueella oli 70 000 yöpymistä.

– Voidaan puhua ennätyskesästä. Lisäksi on ollut mahtavaa huomata, että matkailijat ovat olleet valmiita käyttämään palveluita. Esimerkiksi koskenlasku ja maastopyöräily olivat todella suosittuja. Uskon, että suomalaiset lähtevät myös talviaikaan kokeilemaan Lapin ohjelmapalveluita. 

Lappi monelle positiivinen yllätys

Aho kertoo huomanneensa, että Lapin luonto on monelle suomalaiselle edelleen yllätys.

– Puhtaus, rauha ja se, ettei täällä ole ruuhkia tulee monelle suomalaisellekin yllätyksenä. Lisäksi se, että Lapin kohteet ovat kehittyneet huimasti viimeisten vuosien aikana. Jos on käynyt täällä viimeksi 20 vuotta sitten, voi olla melko ihmeissään, että täällä on muutakin kuin hotelli ja hiihtohissi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja