Kaverini ei palauta lainaamiaan rahoja, mitä teen? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Lainasin työkaverilleni puolisen vuotta sitten rahaa. Meni pari kuukautta, että hän sai maksettua takaisin – kunhan olin muistuttanut asiasta hyvin moneen otteeseen. Lainan maksettuaan hän pyysi rahaa bussilippuun, ja menin sitten viisi euroa hänelle antamaan. Tästä pikku lainasta on nyt jo useampi kuukausi. Uskallanko ottaa lainaa enää puheeksi, vai annanko vain olla? Mitä sinä tekisit?" kysyy nimimerkki Liian ystävällinen...

Näin naiset vastasivat!

"Hei nimim. Liian ystävällinen, olen itse sortunut samaan: lainaamaan hövelisti, kun olen ollut liian kiltti. Jos summa olisi isompi, ottaisin asian puheeksi. Luulen, että tyyppi kärsii valikoivasta muistista ja haluaa "unohtaa" vitosen. En ottaisi itse enää puheeksi, koska en haluaisi olla nipo, mutta en kyllä lainaisi enää lainkaan tyypille. Ja jos hän on oikeasti unohtanut, niin vitosesta en viitsisi vikistä. Tai sitten vaikka hups, unohdinkin ottaa lompsan mukaan, hän voi varmaan piffata kahvin – vähennetään se vaikka siitä bussirahasta…"
 28, krooninen tuhluri

"Jos itse olisin samassa tilanteessa ja oikeasti haluaisin rahan takaisin, sanoisin siitä asiallisesti vaikkapa viestillä: heippa, kuule, tarvitsisin sen lainaamasi viitosen takaisin, ehtisitkö antaa sen tällä viikolla? Perään voi heittää myös jonkun "anteeksi, että näin suoraan pyydän", vaikkei olisikaan yhtään pahoillaan... Äläkä lainaa enempää rahaa tälle tyypille, selkeästi hän ei ole innokas maksamaan mitään takaisin."
 29, säästeliäs tapaus

"Minusta on aivan käsittämätöntä, että edes harkitset pyytäväsi ystävältäsi niinkin vähäisen summan kuin viisi euroa takaisin. Se on ikävää, jos lainoja ei makseta sovitusti, mutta en missään nimessä laskisi sitä lainaksi, että olen maksanut ystäväni bussilipun. Pidät itseäsi liian ystävällisenä, mutta mielestäni tuo on vähän liian ylistävä ilmaus, jos et voi ystävääsi sen vertaa auttaa tiukan paikan tullen, että maksaisit hänen bussilippunsa. Älä odota, että kukaan suhtautuisi omaan tilanteeseesi suopeasti, jos itse muistelet kuukausikaupalla viittä euroa."
– 26, raha on vain rahaa, eikä sen kanssa olla tarkkana

"Anna olla ja älä enää ikinä lainaa. Kenellekään. Piste."
– 35, rakastan nettishoppailua 

"Ottaisin puheeksi, jos tilanteessa teitte selväksi, että ystävä aikoo bussilipun maksaa takaisin. Jos taas ystävä jäi käsitykseen, että kyseessä oli lahjoitettu vitonen, unohtaisin koko jutun. Ärsyynnyn kyllä ihmisistä, jotka tarkoituksella aina unohtavat lainanneensa rahaa."
– 28, tarkka lainaamistaan rahoista

Lue myös:

    Uusimmat