Mainos

Kauppalehti irtisanoo 22 työntekijää

Alma Media -konsernin omistama Kauppalehti irtisanoo 22 työntekijäänsä.

Alma Mediaan kuuluva Kauppalehti päätyi yt-neuvotteluissaan irtisanomaan 22 henkilöä. Lisäksi 11 työntekijää jätti neuvottelujen aikana yhtiön.

Kaikkiaan Kauppalehden henkilöstömäärä vähenee reilulla seitsemäsosalla 210:stä. Yhtiö tavoitteli vuodenvaihteessa alkaneissa neuvotteluissa 35-40 työntekijän vähennystä.

Kauppalehti perusteli irtisanomisia sillä, että sen kannattavuus on heikentynyt viimeisten viiden vuoden ajan. Yhtiöön on rakennettu uusi organisaatio, jonka on tarkoitus tukea monimediatoimittamista eli juttujen toimittamista talousuutislehteen, Presso-viikkolehteen, Optio-aikakauslehteen ja internetiin.

- Käytännössä nyt mietitään entistä tarkemmin sitä, mitä on netissä ja mitä printissä. Uusi organisaatio ei vielä pelasta koko tilannetta, nyt meidän on saatava mediamyynti vetämään, korosti toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori.

Yhtiö säästää henkilöstön vähentämisellä vuositasolla noin 1,9 miljoonaa euroa.

Riitaisat neuvottelut

Yt-neuvottelut loppuivat erimielisinä. Kauppalehden henkilöstön mielestä yhtiöllä ei ole laillista perustetta yhteenkään irtisanomiseen ja irtisanomisjärjestystäkin on loukattu.

- Yhtäkään tuotetta ei lakkauteta eikä työn määrä ei vähene. Ajankuva on vääristynyt, kun voittoa tuottavat yritykset, niiden johto ja omistajat lyhytnäköisyydessään ja ahneudessaan irtisanovat väkeä, pääluottamusmies Kimmo Lunde'n korosti.

Työntekijöiden mielestä vähennykset painottuivat vanhempiin ikäluokkiin. Irtisanottujen toimittajien työsuhteiden kestot vaihtelevat 7-28 vuoteen.

Myös Journalistiliitto piti Kauppalehden politiikkaa täysin käsittämättömänä. Liitto ilmoitti riitauttavansa irtisanomisjärjestyksen työoikeudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.