Kauppalehden päätoimittajalta koskettavia sanoja vain 41-vuotiaana kuolleesta toimittaja Tero Lehdosta: "Hän oli sinnikäs, ahkera ja kunnianhimoinen, väkevän hengen voitto ruumiista"

Syntymästään saakka vaikeasti liikuntavammainen toimittaja Tero Lehto oli Kauppalehden vastaavan päätoimittajan mukaan sinnikäs, ahkera ja kunnianhimoinen, väkevän hengen voitto ruumiista.

Toimittaja Tero Lehto menehtyi äkillisesti keskiviikkona Helsingissä. Espoossa toukokuussa 1978 syntynyt Lehto oli kuollessaan vain 41-vuotias.

Lehto työskenteli vuodesta 2013 lähtien Kauppalehdessä ja Tekniikka&Talous -lehdessä. Varhaisemmalla urallaan Lehto työskenteli Sanoma-konsernin 3T-tekniikkalehdessä sekä Mikrobitin ja Tietokone-lehtien avustajana.

– Miten tahansa mitattuna Lehto oli Suomen johtavia tekniikkatoimittajia, kirjoittaa Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi lehden nettisivuilla julkaistussa kirjoituksessa.

– Hänen roolistaan kertoo paljon se, miten monet teknologia-alan toimijat ovat ottaneet yhteyttä Kauppalehden toimitukseen ja esittäneet surunvalittelunsa Lehdon poismenosta.

Lehto oli Ahosniemen mukaan monin tavoin poikkeuksellinen ihminen, joka suhtautui sekä teknologiaan että journalismiin intohimoisesti.

– Lehdon kohdalla ei voi olla mainitsematta sitä tosiasiaa, että hän oli syntymästään saakka vaikeasti liikuntavammainen. Hän oli sinnikäs, ahkera ja kunnianhimoinen, väkevän hengen voitto ruumiista, Ahosniemi kuvailee.

Voitti osaamisellaan ja huumorillaan ihmiset puolelleen

Päätoimittajan mukaan on hyvin todennäköistä, että Lehto kohtasi työssään varsinkin uransa alkuvaiheessa ennakkoluuloja, mutta osaamisellaan ja huumorillaan hän voitti ihmiset puolelleen.

Ahosniemi kuvailee Tero Lehtoa käveleväksi esimerkiksi siitä, miten paljon sisältöä ja tarkoitusta palkitseva työ tuo ihmisen elämään.

– Hän muistuttaa meitä myös siitä, miten tärkeää työelämän tasa-arvolle on se, että vammaiset voivat täysipainoisesti tehdä töitä. Sellainen inhimillisyys on sivistysvaltion tärkeä piirre.

Lue Kauppalehden vastaavan päätoimittajan kirjoitus kokonaisuudessaan täällä.

Lue myös:

    Uusimmat