Kauppakeskus Triplan pintalaattojen rakennevioista tapaturmavaara – kaksi katua suljettu Helsingin Pasilassa

Minkälaisen suosion uusi kauppakeskus saa tänään? MTV uutiset Live paikalla Triplan avajaisissa 23:11
Video: Kauppakeskus Tripla avattiin kaksi vuotta sitten. MTV Uutiset oli paikalla avajaisissa.

Kaksi katua on suljettu Helsingin Pasilassa kauppakeskus Triplan julkisivumateriaalin rakennevikojen luoman tapaturmariskin vuoksi.

Veturitie ja Firdonkatu ovat suljettuina liikenteeltä Triplan läheisyydessä turvallisuussyistä 27. joulukuuta saakka, tiedotti Helsingin kaupunki keskiviikkona.

Nyt havaitut viat voivat aiheuttaa pintalaattojen irtoamisia ja siten tapaturmavaaran rakennuksen julkisivujen läheisyydessä.

Helsingin kaupungin kaupunkitekniikkayksikön päällikkö Olli Markkanen kertoi STT:lle, että Triplan seinästä oli hänen tietojensa mukaan pudonnut laatta. Markkasen mukaan laatta oli pudonnut kevyen liikenteen väylälle 16. joulukuuta eikä se ollut osunut ihmiseen.

–  Sain tiedon asiasta nyt keskiviikkona, ja määräsin heti turvallisuussyistä nämä kaksi katuosuutta suljettaviksi. Järjestämme 27. joulukuuta puoliltapäivin katselmuksen, johon mennessä rakennusyhtiö YIT pyrkii rakentamaan alueelle suojaverkon, Markkanen lisäsi.

Rakennusliike YIT:n tuotantojohtaja Pekka Luukkonen kertoi, että YIT rakentaa Veturitien päälle viikonlopun aikana suojaverkon.

Luukkosen mukaan nyt ongelman aiheuttanutta laattojen kiinnitystapaa on käytetty Triplan kolmesta korttelista vain yhdessä, keskikorttelissa.

–  Asema- ja asuinkorttelia pulma ei koske.

Liikenne on suljettu Pasilan kahdella katuosuudella niin jalankulkijoilta kuin auto- ja pyöräliikenteeltäkin. Triplan parkkihalleihin pääsee ajamaan normaalisti, eikä kulkeminen asioimaan kauppakeskukseen esty.

Keski-Pasilan kauppakeskus Tripla on varsin uusi. Se avattiin vuonna 2019.

Lue myös:

    Uusimmat