KRP: Kuopion verisen kouluiskun tehnyt mies on toiminut yksin – motiivi yhä pimennossa

Hän on Kuopion kouluiskut tehnyt opiskelija – mustiin pukeutunut Joel Marin ei koskaan tervehtinyt naapureitaan 1:16
KRP tiedotti Kuopion kouluiskuun liittyvästä tutkinnasta keskiviikkona.

Keskusrikospoliisi kertoo aloittaneensa tutkinnan Kuopiossa eilen tiistaina tapahtuneesta väkivallanteosta.

KRP vahvistaa, että iskun tekijä on vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies, joka opiskeli Savon ammattiopistossa, jonka tiloissa veriteko tapahtui.

– Hän hyökkäsi luokkahuoneessa opiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa useiden ihmisten kimppuun käyttäen aseenaan sapelia. Väkivallan seurauksena menehtyi yksi ja loukkaantui yhdeksän henkilöä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista kertaa.

Tekijää epäillään tässä vaiheessa murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Rikosnimikkeiden määrä tarkentuu tutkinnan edetessä.

Epäilty on toiminut poliisin arvion mukaan yksin – motiivi ei vielä selvillä

Poliisi on suorittanut eilisen illan ja tämän päivän aikana teknistä tutkintaa tapahtumapaikalla. Lisäksi viranomaiset ovat tehneet laajoja puhutuksia ja kuulusteluita.

Teosta epäiltyä poliisi ei ole vielä kuullut.

– Väkivallanteon motiivista ja syistä ei ole tällä hetkellä tietoa, ja poliisi selvittää niitä parhaillaan. Poliisin tämän hetken näkemys on, että epäilty toimi yksin, eikä kyse ole esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta, kertoo Töyräs.

Poliisi ampui kiinniottotilanteessa kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn, joka ei totellut poliisin käskytystä. Epäilty loukkaantui ampumisen seurauksena ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Poliisin aseenkäytön tutkinnasta vastaa Valtakunnansyyttäjänvirasto.

Keskusrikospoliisi tiedottaa yksityiskohtaisemmin tapauksesta tutkinnan edetessä, kuitenkin viimeistään huomenna torstaina. 

Lue myös:

    Uusimmat