Kauppa kehitti "innovatiivisen sovelluksen" – pyysi työntekijöitä jakamaan kuviaan itsestään alusvaatteissa: "Tätä ei olisi koskaan pitänyt tapahtua"

1:33
Jo liikaakin sovelluksia? Näin järjestelet ne järkevästi iPhonessa

Albert Heijn -kauppaketju ilmoitti vetävänsä "alusvaatesovelluksen" takaisin.

Hollantilainen kauppaketju joutui luopumaan "hyvästä ideastaan" kriittisen palautteen vuoksi. Albert Heijn -kauppaketju ilmoitti luopuvansa suunnitelmasta, jossa se pyysi työntekijöitään lataamaan itsestään kuvia erityiseen sovellukseen pelkät alusvaatteet yllään. Tarkoituksena oli kartoittaa työvaatteiden kokoja, kertoo Yahoo.

"Äitini luulin, että se on vitsi"

Työntekijöille suunnitelma alusvaatekuvista kuitenkin tuli ilmeisesti yllätyksenä.

– Näin julisteen tästä kanttiinissamme ja olin sokissa, 17-vuotias Jochem de Haes kommentoi.

BBC:n mukaan julisteessa todettiin, että "tiukat vaatteet" vaaditaan kuvaan, jotta sovellus voi mitata kehon muodon tarkasti.

– Äitini luuli, että se on vitsi. Mutta pomoni sanoi, että jos emme tee sitä, emme voi olla enää kaupassa, koska meillä ei olisi oikeanlaisia yrityksen vaatteita.

"Olemme peruneet pilottiohjelman ja pyydämme anteeksi"

Albert Heijn on pahoitellut tapahtunutta ja korostanut, että kampanjan oli tarkoitus perustua vapaaehtoisuuteen.

– Teimme testin innovatiivisen puhelinsovelluksen kanssa yhdessä kaupassamme, jotta voisimme määritellä vaatekokoja nopeasti ja tehokkaasti, yritys kertoi tiedotteessaan.

– Testissä pyysimme osanottajia jakamaan henkilökohtaisen kuvan hyvin istuvissa vaatteissa tai alusvaatteissa sovelluksen automaattista analyysia varten. Vaikka osallistuminen oli vapaaehtoista eikä johto nähnyt kuvia, tätä (ideaa) ei olisi koskaan pitänyt tapahtua. Olemme peruneet pilottiohjelman ja pyydämme anteeksi kaikilta osallisilta.

Lähteet: Yahoo.com, BBC.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja