Mainos

"Laitetaanko pakasteet pussiin?" Ei enää ensi vuoden jälkeen – pikkupussit häviävät kassoilta

Pikkupussit häviävät monen kaupan kassalta ensi vuonna. Sekä Kesko että S-ryhmä kertovat luopuvansa ohuista pikkupusseista ensi vuoden aikana.

K-ryhmän kassoilla pikkupusseista luovutaan täysin ensi vuoden loppuun mennessä.

– Pyydettäessä ohuen pikkupussin saa esimerkiksi vettä valuvaa kukkakimppua tai lihasnestettä valuvaa lihatuotetta varten, kertoo Kesko tiedotteessaan.

K-ryhmä kertoo lisäksi, että kaikki muovikassit muuttuvat maksullisiksi vuoden 2017 alussa. S-ryhmä kertoo "sitoutuvansa laajentamaan muovisten ostoskassien maksullisuutta".

Sopimuksen taustalla on EU:n pakkausjätedirektiivin muutos, jolla pyritään välttämään muovijätteen syntymistä ja vähentämään merten roskaantumista.

– Koska suomalaiset kuluttavat EU:n mittakaavassa varsin kohtuullisesti muovikasseja, kulutusta voidaan meillä vähentää vapaaehtoisin toimin, kertoo S-ryhmä tiedotteessaan.

Myös Tokmanni kertoo vähentävänsä pienten muovipussien (niin sanottujen hedelmäpussien) käyttöä, mutta ei luovu niistä täysin.

Ympäristöministeriö ja Kaupan liitto ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jolla pyritään vähentämään muovikassien ja -pussien kulutusta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.