Kaupan kassa kavalsi työpaikaltaan 8000 euroa – löi kassaan pullonpalautusmaksuja, mutta ei palauttanut pulloja

Espoolaisen K-market Kilon kassalla työskennellyt mies tuomittiin eilen Espoon käräjäoikeudessa kavalluksesta ehdolliseen vankeuteen. Mies oli kavaltanut työpaikaltaan liki 8 000 euroa huijaamalla pullopanteilla.

Mies oli tullut K-marketiin töihin työkokeilun kautta ja jäänyt kokeilun jälkeen kauppaan töihin henkilöstövuokrausyrityksen kautta. Tuomittu oli oikeuden mukaan kavaltanut heinä-syyskuussa 2016 työpaikaltaan 7 938 euroa.

Rahat Veikkaukseen ja elämiseen

Oikeudessa todettiin, että tuomittu löi kassaan pullonpalautusmaksuja käytetyillä pullonpalautuskuiteilla tai -koodeilla, vaikka ei ollut palauttanut pulloja.

Mies kertoi oikeudelle, että rahat menivät Veikkauksen peleihin ja elämiseen. Hän sanoi myös keksineensä idean itse ja jatkaneensa toimintaansa huomattuaan, ettei hänen tekoaan heti havaittaisi.

Vastaajan teko huomattiin, kun kaupassa tehtiin suunnitelmia aukioloajoista. Suunnittelun yhteydessä huomattiin, että viimeisten tuntien myynti oli ollut negatiivinen ja siihen oli alettu etsiä syytä. 

Osa korvausvaatimuksista kaatui

Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä kavalluksesta. Tuomittu myönsi syyllistyneensä perusmuotoiseen kavallukseen.

Oikeudenkäynnissä käsiteltiin sitä, kuinka pitkään teko oli jatkunut. Syyttäjän mukaan tuomittu oli aloittanut pullopanttihuijauksensa jo lokakuussa 2015. Työnantaja vaatikin mieheltä yhteensä 18 694 euroa korvauksena kavalletuista varoista.

Oikeus totesi, ettei voitu todistaa miehen aloittaneen kavalluksensa jo tuolloin.

Lisäksi tuomitun entinen työnantaja vaati häneltä 10 000 euron vahingonkorvausta. Tätä kauppias perusteli kassa-alueen remontin viivästymisellä, joka oli johtunut tuomitun teosta. Oikeus ei pitänyt syy-yhteyttä todistettuna ja korvausvaatimus hylättiin.

Mies tuomittiin neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja maksamaan K-Market Kilon kauppiaalle 7 938 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja