Kaupan joulukortin välistä löytyi hätäviesti: pyydettiin ottamaan yhteyttä brittitoimittajaan – Kiina kiistää väitteet pakkotyövoimasta

Kiina on kiistänyt väitteet siitä, että se käyttäisi vankeja pakkotyövoimana. Kohu sai alkunsa, kun brittimedia raportoi lontoolaisen koulutytön löytäneen hätäviestin ostamansa joulukortin välistä.

Viestissä pyydettiin apua ja väitettiin, että kirjoittaja on ulkomaalaisena vangittuna Shanghaissa Qingpun vankilassa ja pakotettuna pakkotyöhön. Viestissä kehotetaan olemaan yhteyksissä brittitoimittaja Peter Humphreyyn ja ihmisoikeusjärjestöihin.

Itsekin kyseisessä vankilassa vangittuna ollut Humphrey julkaisi asiasta artikkelin Sunday Times -lehdessä. Kiinan mukaan Humphrey on keksinyt väitteet.

Kortin myynyt päivittäistavaraketju Tesco on ilmoittanut seisauttaneensa tuotannon kortteja valmistaneella kiinalaistehtaalla ja käynnistäneensä tutkinnan väitteistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja