Kaunis iho teetä hörppimällä – valitse oikea lajike!

Kaikki tietävät, että teen lehdet sisältävät hurjan määrän terveyttä edistäviä ainesosia. Eri teelajikkeilla on lisäksi myös ihoa parantavia ominaisuuksia.

Kesällä kuuma tee ei välttämättä maistu. Teen voi kuitenkin juoda myös kylmänä. Hauduta kannullinen teetä, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin. Kotitekoisen jääteen voi maustaa halutessaan siirapilla, sitruunalla tai marjoilla. Terveellinen kesäjuoma on valmis!

Teetä kannattaa hörppiä ainakin silloin, jos ihosi on erityisen kuiva, aknen peittämä, kutiseva tai tulehtunut.

Valitse alta juuri sinun ihollesi sopiva teelajike.

Vihreä tee – suojaa auringolta

Tämän ihmejuoman löytyminen listalta ei varmaan yllätä ketään, mutta mitä se oikein tekee iholle?

Vihreän teen on tutkittu pienentävän ihosyövän riskiä. Vaikka aurinkoa ottaessa asianmukaista suojakerrointa ei sovi unohtaa, kannattaa rantabaarista tilata drinkin sijaan kupillinen vihreää teetä. Kupillinen vihreää suojaa ihoa myös auringon polttamilta ja UV-säteiden tekemiltä tuhoilta.

Vihreän teen antioksidantit vähentävät myös tulehduksia. Myös ihon vanhenemisen merkkien on todettu vähenevän vihreän teen avulla.

Rooibos – aknen parantaja

Tämä kofeiiniton teelajike sisältää ihon tulehduksia ehkäiseviä ainesosia. Rooibos sisältää myös flavonoideja, joiden on tutkittu auttavan muun muassa akneen ja ruusufinneihin.

Kamomilla – rauhoittaa ärtynyttä ihoa

Tätä teetä on käytetty kenties eniten ihonhoidossa. Rauhoittava kamomilla auttaa ärtynyttä ihoa parantumaan nopeammin. Teen sisältämät flavonoidit tasapainottavat kuivaa ja epätasaista ihoa sekä rauhoittaa myös aknea.

Yerba Maté – korjaa ihovaurioita

Tämä runsaasti kofeiinia sisältävä tee on tunnettu ikääntymisen merkkejä häivyttävistä ainesosistaan. Antioksidanttirikas yerba maté ehkäisee ja korjaa ihovaurioita.

Lähde: SHEMAZING!

Lue myös:

    Uusimmat