Kauneustrendi maailmalta: Mustat huulet eivät ole tarkoitettu vain goottikaunottarille

Olisitko uskonut, että tummanpuhuvat, jopa kokonaan mustaksi maalatut huulet ovat tämän hetken ykköstrendi maailmalla? Usko vain, sillä ne ovat olleet trendinä jo tovin aikaa!

Mustanpuhuvat huulet ovat olleet jo vuosien ajan suosittuja catwalkien katseenkääntäjiä: jo 1990-luvun alussa tämä vamppimaiseksi kehaistu look oli kaikessa tummuudessaan erityisen suosittu ilmiö muotinäytöksissä esiintyneiden huippumallien huulilla. Etenkin vampyyri-buumin keskellä tummat huulet ovat olleet äärimmäisen suosittuja myös tavanomaisessa katukuvassa. Ja nyt mustat huulet tulevat taas.

Älä pelkää mustaa

Mustat huulet eivät olekaan ainoastaan goottikaunottarien valinta, vaan tummanpuhuvat huulet voivat myös henkiä glamouria ja synkkyyden yhteistanssia: osa pitää mustaa huulipunaa avantgardistisena, osa puolestaan kokee sen jopa pelottavana. Kuitenkin mallimaailmassa mustia huulia pidetään erittäin uskottavina ja romanttisina.

Kevään ja kesän 2014 muotinäytöksissä on nähty malleja erittäin tummanpuhuvilla huulilla. Meikin on kuvaillaan sopivan loistavasti pehmoisten tekstiilien, kuten neuleiden kanssa. Myös pörröiset peikkotukat kuuluvat lookiin.

– Inspiraatio meikkiin kumpusi grungepunkista joka kohtaa hienostuneen goottilaisuuden. Iho pidetään vaivattomana ja virheettömänä, jotta rohkeat huulet pääsevät eritoten esille. Aivan kuin Marilyn Manson kohtaisi Courtney Loven, meikkitaiteilija Sarah Jane Froom kuvailee Mark Fastin muotinäytöstä.

Älä kuitenkaan huoli, että nyt pitäisi lähteä metsästämään täysin mustaa huulipunaa: tummanluumu, kirsikan- ja munakoisonsävyt, burgundi ja muut viininsävyt käyvät loistavasti, kun haet lookiisi hienostunutta tummanpuhuvuutta – tai pientä viettelevää vampyyria.

Meikkivinkkejä tummanpuhuvaan huulipunaan:

– Varo liiallista vampyyriefektiä, joten älä seuraa sokeasti catwalkien tuulahduksia. Valitse aina omalle ihonsävyllesi sointuva tuote, äläkä liian vaaleaa tai tummaa.

– Tumman huulipunan kanssa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota rajauksiin, ettei huulipunaa eksy hampaita tai huulipieliä koristamaan.

– Muista, että musta väri saa huulet näyttämään ohuilta.

– Kalpeahkolle iholle sopivat parhaiten pehmeät luumunpunaiset ja pinkit huulipunasävyt, joissa on sininen pohjasävy.

– Tummat, marjaisat pinkinsävyt sopivat parhaiten medium-ihonsävylle.

– Tummemmille ihonsävyille sopii loistavasti tumma luumu ja muut erityisen tummat sävyt.

– Jos panostat huuliisi, anna silmämeikin olla hennompi. Kuitenkin kulmakarvat saavat olla vahvat.

– Viimeistele huulipunasi läpinäkyvällä huulikiillolla.

Lisää huulipunavinkkejä:


Lähteet: Glamour.com, Thebeautybean.com, Femalefirst.co.uk, Sincerelyboots.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja