Kauneuskirurgia kiinnostaa myös ikäihmisiä

Kauneusleikkaukseen hakeutuva ikäihminen ei ole enää tänä päivänä harvinainen näky. Alalla 20 vuotta toimineen Tiina Jylhä-Valkosen vanhin asiakas on ollut 84-vuotias nainen.

Kasvojen, ihmiskehon näkyvimmän osan kohdalla ongelmat ovat lähes kaikilla samat. Biologialle kukaan ei voi mitään: kun ihon elastaani katoaa, iho alkaa roikkua.

− Yleensä vaikutus näkyy ensimmäisenä silmäluomissa. Monella suomalaisella silmien rakenne on sellainen, että yläluomi on jo valmiiksi raskas, Tiina Jylhä-Valkonen The Look -klinikalta kertoo.

Tyypillisesti muutos alkaa näkyä kolmenkymmenen ikävuoden kohdalla ja ensimmäisenä yläluomessa. Eniten silmäluomien kohotuksessa käy 40-vuotiaita.

− Joskus on ollut myös tapauksia, joissa luomi on alkanut roikkua häiritsevästi hyvinkin nuorena. Olemme leikanneet myös 18-vuotiaita, Jylhä-Valkonen sanoo ja muistuttaa, että täysi-ikäisyys on leikkaukseen pääsyn alaraja.

Lupa nauttia elämästä

Kun ikää tulee lisää, muun muassa kasvojenkohotusten suosio kasvaa. Jylhä-Valkonen on huomannut työnsä kautta, että myös ikäihmiset hakeutuvat nykyään yhä rohkeammin kauneuskirurgian pariin. Moni haluaa näyttää vanhempanakin hyvältä.

− Vanhin asiakkaamme, jolle tehtiin rinnat ja kasvojenkohotus, oli 84-vuotias nainen. Hän totesi, että hänelläkin on lupa nauttia elämästä. Hän sanoi kokevansa yhä olonsa imarrelluksi, jos vaarit katsovat torilla perään, Jylhä-Valkonen kertoo.

Myös ikämiehet ovat vapautuneet leikkausten suhteen. Jylhä-Valkonen mainitsee esimerkkinä päälle 70-vuotiaan miehen, jolle tehtiin kasvojenkohotus.

− Jos iho tekee tepposet, ja muuten voi hyvin ja jaksaa yhä mennä, miksi asialle ei tekisi jotain?

Lomalla leikkaukseen

Jylhä-Valkosen kokemuksen mukaan kauneuskirurgian pariin hakeudutaan nykyään pääsääntöisesti pystypäin.

− Joku saattaa pohtia, että onko tämä nyt vähän turhuutta, mutta valtaosa näkee kauneuskirurgian osana kauneudenhoitoa.

Leikkaukset rahoitetaan yhtä lailla säästöillä kuin lainallakin. Kesäkuukaudet sekä joululoma ovat alan vilkkainta aikaa.

− Kasvo-operaatioiden suhteen harva haluaa mennä murjotun näköisenä töihin.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja