Kauneuden asiantuntija kannustaa: Näin syntyy nuorekas ja rohkea kevätmeikki

Kevät ja kesä ovat värejä rakastavan meikkaajan kulta-aikaa: nyt sinun ei tarvitse kuitenkaan loihtia piirua myöten täydellistä meikkiä, vaan voit rohkeasti hullutella ja kokeilla sekoittaa keskenään jännittäviäkin sävyjä, pintoja ja tuoda kokonaisilmeeseen riemastuttavia väripilkkuja.

Tänä keväänä ja kesänä meikki saa olla tuttuun tapaan raikas, romanttinen ja hehkeä, mutta myös erityisen värikäs ja rohkea – etenkin nuorille meikkaajille kevät on riemastuttavien meikkikokeilujen aikaa. Vastavärit saavat suosiolla riidellä keskenään, eikä meikin tarvitse olla jokaista piirua myöten tip top -luokkaa.

– Kevään muotia katsoessa on saanut huomata, meikissä saa olla mukana sopiva virhe, eli meikin ei pidä olla liian täydellinen, meikkitaiteilija ja ammattikampaaja Mariela Sarkima kertoo Kauneusvinkeille.

Esimerkiksi kulmakarvojen ei pidä olla liian piirretyt, vaan ne saavat olla suosiolla eri paria.

– Hyvä nyrkkisääntö on, että kulmakarvat eivät ole kaksoset, vaan ne ovat sisarukset. Se on mielestäni hyvin sanottu: niitä ei tarvitse veistää mistään muotista, vaan niiden tekeminen voi olla rennompaa, Sarkima hymyilee.

Kevään meikin virhe-elementit näkyvät myös muun muassa eri värien rohkeassa käytössä: esimerkiksi muutoin vaaleaan tai pastellishenkiseen meikkiin saa suosiolla sujauttaa hämäämään pienen, mutta sitäkin näyttävämmän väripilkun esimerkiksi silmän sisä- tai ulkonurkkaan.

– Suosikkini tämän kevään trendeistä on ehdottomasti "disharmony" eli epäharmonia väreissä: yhdistellään todella kauniita, murrettuja sävyjä ja sitten siellä onkin jossain pieni neonpilkahdus. Meikki on heti huomattavasti mielenkiintoisempi, kun kaikki sävyt eivät olekaan samalta värikartalta, meikkitaiteilija kuvaa.

Silmämeikkiin saakin hetkessä ytyä rohkeilla soft neon -sävyillä. Värillisillä mascaroilla voit tuoda silmämeikkiisi jännittävän väripilkahduksen puolestaan ripsien päihin. Voit myös kokeilla alapainotteista silmämeikkiä, jossa väriä on tuotu esimerkiksi luomivärikynällä alaluomeen.

Myös kynnet saavat olla keväällä herkullisen värikkäitä ja suorastaan pompata esiin: karkkivärit ovat todella trendikkäät niin aikuisen kuin nuoremman kynsissä.

Muista myös sekoittaa kevätmeikissä erilaisia pintoja (kuten helmiäistä, kimmalletta ja mattaa) sekä eri sävyjä keskenään, ettei lopputulos olisi liian kolkko.

– Tämän kevään juttu on sekoittaa murrettua ja puhdasta sävyä keskenään, joka on toki riitelevä, mutta näyttää todella hyvältä kun se on tehty oikein. Toki se vaatii tekijältään värisilmää ja sitä, että uskallat kokeilla. Meikissä on tosin se hyvä puoli, että jos se epäonnistuu, voit aina pestä sen pois. Meikkaaminen ei ole koskaan vakavaa hommaa, Sarkima kannustaa.

Mitä tarvitset kevään meikkiin?

Luomiväripaletti, jossa on monta eri sävyä ja pintaa

– Pehmeä luomivärikynä

– Värikäs ja valoa tuova rajauskynä

– Sininen, vihreä tai kimmeltävä eyeliner

– Kulmageeli

– Kiiltäväpintainen kynsilakka herkullisissa väreissä

– Kiiltävä huulikiilto

– Mattamainen huulipuna

– Voidemainen poskipuna

BB-voide tuomaan iholle hehkua ja suojaa

– Heleyttävä päivävoide, jossa on suojakerroin

– Aurinkopuuteri

Lue myös:

    Uusimmat