Kauden tapahtumarikkain MotoGP-kilpailu päättyi Ducatin voittoon – kärjessä käväissyt Marc Marquez kaatui kahdesti

Ducatin Jack Miller voitti paljon käänteitä sisältäneen Ranskan MotoGP-osakilpailun. 

Lähdössä kahdesta ensimmäisestä ruudusta startanneet Yamaha-kuljettajat Fabio Quartararo ja Maverick Viñales joutuivat antautumaan Ducatin Jack Millerille, joka kaasutteli kärkeen.

Kuivassa kelissä alkanutta kilpailua ehdittiin kuitenkin ajamaan vain neljä kierrosta ennen kuin sade alkoi ja tämä pakotti kuljettajat pyöränvaihtoon kuudennella kierroksella.

Pyöränvaihdon yhteydessä Hondan Marc Marquez nousi kisan kärkeen, mutta espanjalaismestarin ilo ei kauaa kestänyt, sillä Marquez kaatui kahdeksannella kierroksella. Marquez kykeni jatkamaan, mutta myöhemmin Marquez kaatui uudelleen ja joutui lopulta keskeyttämään.

Pyöränvaihdon aikana Ducati-kuljettajat syyllistyivät ylinopeuteen varikkosuoralla. Miller ja Francesco Bagnaia joutuivat näin ollen kiertämään sakkolenkin kahdesti.

Myös Quartararo joutui tuomariston hampaisiin, kun ranskalainen pysäköi pyöränsä väärin vaihtaessaan sadekelin pyörään. Quartararo sai rangaistukseksi kuitenkin vain yhden sakkolenkin.

Hektisten käänteiden jälkeen keli parani ja aurinko kuivatti rataa. Kärjessä ajanut Quartararo joutui nopeasti luopumaan paikastaan, kun Miller pyyhälsi Yamaha-kuskin ohi ja ajoi sakkolenkeistä huolimatta ylivoimaiseen voittoon.

Pramac Racingin Johann Zarco oli myös selvästi nopeampi kuin Quartararo ja Zarco ohittikin Quartararon kuusi kierrosta ennen maalia. Näin järjestys maalissa oli Miller, Zarco ja Quartararo.

MM-sarjan kärjessä viikonloppuun lähtenyt Bagnaia oli kilpailussa neljäs, mutta Quartararo nousi tuloksen myötä sarjan kärkeen yhden pisteen turvin. Toista peräkkäistä voittoaan juhlinut Miller on nyt MM-sarjan neljäntenä, 16 pistettä perässä Quartararoa.

Viiden osakilpailun jälkeen Ducati johtaa valmistajien MM-sarjaa ennen Yamahaa. Eroa tallien välillä on seitsemän pistettä.

Seuraava MotoGP-osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Italian Mugellossa.


MotoGP:n aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat